Interview Ozzie Gommers: “Door geïntegreerde Post Bachelor heb ik tijd bespaard”

Ozzie Gommers (28) uit Leusden is de eerste student die met succes de opleiding Post Bachelor AA Accountancy - MKB Geïntegreerd van opleider Markus Verbeek Praehep heeft afgerond. Met deze opleiding word je Accountant Administratieconsulent (AA) en met deze titel toon je aan dat je een vertrouwde financieel adviseur en accountant bent voor het midden- en kleinbedrijf. Deze verkorte opleiding duurt drie jaar. Ozzie Gommers denkt met een trots gevoel terug aan zijn studietijd bij MVP. 

“Ik heb heel veel aan de opleiding gehad. Het is echt enorm, dat alles wat je in die opleiding leert, ook terugkomt in de praktijk. En andersom ook want wat je in de praktijk doet, komt in de opleiding terug. Het is de theoretische verdieping van de werkzaamheden die ik in de praktijk doe en doordat je die theoretische opleiding of de geïntegreerde opleiding erbij doet, pas je veel meer de wet- en regelgeving toe in de praktijk. En dat is het grootste voordeel dat je eruit haalt.” 
 

Je bent de eerste die dit diploma haalt! 

“Dat is natuurlijk heel leuk. Het moment dat je het behaalt, dan denk je van: oh yes, het zit erop. Je bent gelijk helemaal ontspannen nadat je eerst even een piek van adrenaline hebt gehad. Want ik heb er uiteindelijk toch tien jaar over gedaan om mijn titel te behalen, waarvan acht jaar bij Markus Verbeek Praehep. En dat geeft dan toch wel een heel bijzonder gevoel dat je dat dan haalt. Het is gewoon een moment van besef dat het ergens toch nog onrealistisch voelt dat je zoiets gehaald hebt. En dan specifiek de eerste van Nederland van de geïntegreerde opleiding. Dat is een leuk detail, maar die titel halen is echt al het grote ding.” 
 

Wat vond je leerzaam aan de opleiding? 

“De contactdagen tijdens de studie zijn iets moois. Dan ga je eigenlijk de praktijkopdracht uitwerken die je in je opleiding gaat behandelen, dan zit je daar twee keer een dag voor. Eén keer vooraf ga je de opdracht bespreken met je klasgenoten en de docent. En als je dat gedaan hebt, ga je achteraf nabespreken. Hierbij denk je praktisch na over hoe je de opdracht gaat uitvoeren en tegelijkertijd pak je daar de wet- en regelgeving bij. Wat zegt de wet- en regelgeving nou over hoe ik de opdracht moet uitvoeren en waar ik rekening mee moet houden? Daarnaast zijn de docenten op accountancygebied gewoon allemaal vakmensen die de theorie ook heel mooi aan de praktijk kunnen koppelen.” 
 

Heb je veel moeten laten om deze studie te doen? 

“Dat vind ik zelf heel erg meevallen. Je hebt de halfjaarrapportages, daar heb ik altijd drie dagen voor vrij genomen van mijn werk en ik mocht daar gedeeltelijk uren voor schrijven van mijn werkgever. Dus zo heb ik die heel goed kunnen maken en heel goed kunnen behalen. Voor de rest is het de laatste drie jaar van de geïntegreerde opleiding, dus dat is puur praktijkervaring opdoen en dat beschrijven. En dan zijn er zes theoretische vakken die ook weer heel goed aansluiten op de praktijk en de opdrachten voer je in de praktijk uit en dan schrijf je daar een verslag over. Dus qua tijdsdruk per vak denk ik dat ik ongeveer 40 uur eraan besteed heb. En met de halfjaarrapportages ongeveer drie dagen. Maar het meeste komt gewoon terug in de praktijk, waardoor ik zelf de tijdsdruk echt vond meevallen.” 
 

Wat zou je mensen die overwegen om deze studie te doen, willen meegeven? 

“Door de geïntegreerde Post Bachelor te doen, heb ik dus tijd bespaard. En als ik kijk hoe mijn traject had kunnen zijn, dan had ik eerst nog tweeënhalf jaar theorie-opleiding moeten doen en dan nog drie jaar praktijkopleiding. Dus dan zit ik echt op vijfeneenhalf jaar en dat is gewoon een stuk langer. Plus, de opdrachten die ik dan eerst in die tweeënhalf jaar van mijn theorieopleiding had moeten doen, zou ik vervolgens weer moeten doen in mijn praktijkopleiding. Maar dat moeten dan weer andere opdrachten zijn, dus dat scheelt toch ja. Zorg er ook voor dat je alles gewoon goed voor jezelf inplant. Wat ik altijd heb gedaan is aan het begin van mijn praktijkopleiding de rapportagemomenten inplannen zodat je weet wanneer je vrij moet nemen en daaraan gaat schrijven. Want dan kan je hem ook binnen de drie jaar helemaal afronden. En pak de voordelen van die geïntegreerde opleiding. Dan is het gewoon heel erg interessant. Verder is het ook niet erg als je even een pauze wil nemen om er even een paar maanden tussenuit te zijn om daarna weer verder te gaan.” 

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur