Student in de spotlight: Mirjam Sloot

Mirjam Sloot (36) werkt sinds 2020 bij Verstegen accountants en adviseurs als assistent-accountant in de samenstelpraktijk voor het mkb. Een veelzijdige baan waarin geen dag hetzelfde is. Daarnaast is ze ook nog moeder van twee zoons en zit ze in het eerste jaar van de Post Bachelor AA Accountancy - MKB Geïntegreerd. We zetten haar graag in de spotlight.
 

In het vak gegroeid

Mirjam: “Ik kom oorspronkelijk uit de toeristische sector. In 2007 heb ik mijn Bachelor of Business Administration behaald in Tourism Management (voorheen HTRO). Maar omdat ik in mijn omgeving niet echt het soort werk kon vinden dat ik zocht, ben ik uiteindelijk in andere functies beland. Zo heb ik ook een aantal jaar als teamlead accounting en HR gewerkt bij een IT-bedrijf. In die functie ontdekte ik dat ik het werken met cijfers heel leuk vind. Zo ben ik in het vak gegroeid. Het werk ging me best goed af, maar ik wilde ook graag weten waarom ik dingen deed zoals ik ze deed. Daarom ben ik de opleiding Basiskennis Boekhouden gaan volgen. Zo kon ik ook meteen kijken of dit me überhaupt lag. Toen dat zo bleek te zijn ben ik verder gegaan met de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie, die ik in 2016 afrondde.
 

Flexibiliteit

Na deze opleiding had ik de smaak goed te pakken en ben ik bij Markus Verbeek Praehep verschillende accountancymodules gaan volgen. Tegelijkertijd heb ik op dat moment een carrièreswitch gemaakt door over te stappen van het bedrijfsleven naar de accountancy. Door de modulaire aanpak van Markus Verbeek Praehep kon ik telkens precies voor de modules kiezen waar ik op dat moment iets aan had en waar ik tijd voor had. Die flexibiliteit sprak mij heel erg aan. Per module kon ik precies bepalen waar, wanneer en in welke vorm ik het wilde volgen. Had ik bijvoorbeeld een periode ’s avonds meer tijd, dan kon ik me eenvoudig inschrijven voor lessen in de avond.
 

Geïntegreerde opleiding

Inmiddels zit ik in het eerste jaar van de Post Bachelor Accountancy - MKB Geïntegreerd. Ik heb voor deze opleiding gekozen zodat niet alle druk voor de theoriemodules op de eerste achttien maanden komt te liggen, maar gelijkmatig verspreid wordt over drie jaar. Daarnaast sluiten de theoretische modules ook beter aan op de praktijkopleiding.

Na de losse modules die ik gevolgd heb, is de geïntegreerde opleiding voor mij de eerste volledige opleiding die ik doorloop. Maar ook hierin is Markus Verbeek Praehep flexibel. Als er een keer iets is waardoor het studeren even niet uitkomt, dan denken ze actief mee over een oplossing.
 

Combinatie met werk en privé

Het studeren in combinatie met mijn werk en privéleven is over het algemeen wel goed te doen, al zijn er natuurlijk soms wel drukkere periodes. Dan is het druk op werk en moet ik ook nog een verslag inleveren of leren voor een examen. En dan heb ik natuurlijk ook nog twee jonge kinderen. Tegen de tijd dat die allebei in bed liggen en alles van het avondeten is opgeruimd, is het al gauw half 9, 9 uur. En dan moet ik nog beginnen met studeren. Maar er zijn gelukkig ook rustigere periodes waarin ik weer kan opladen. Daarnaast houdt mijn man veel rekening met mijn opleiding en neemt hij huishoudelijke taken of de zorg voor de kinderen over als dat nodig is. Hierdoor kan ik mij focussen op de studie en heb ik het eigenlijk nooit té druk.
 

Op weg naar de AA-titel

Elke keer als ik iets met een goed resultaat heb afgerond, geeft dat me een fijn gevoel. Dan mag ik weer iets afvinken en ben ik weer een stap dichter bij mijn einddoel: het behalen van mijn AA-titel. En dan gaat het me niet eens om het papiertje, maar om de groei die ik daarin meemaak en de werkzaamheden die daarbij horen. Die worden natuurlijk steeds uitgebreider. Langzaam maar zeker word ik steeds meer de sparringpartner van mijn cliënten. En dat vind ik toch eigenlijk wel het leukste van dit werk. Uiteindelijk is het natuurlijk mooi dat je dat papiertje haalt, maar de weg ernaartoe is minstens net zo belangrijk.”
 

Mirjams studietips

  • Zorg dat je in control bent over je eigen studieproces. Weet wat je einddoel is en wat je wilt bereiken.
  • Volg je opleiding voor jezelf, niet voor je werkgever. Als je met tegenzin een opleiding gaat volgen, dan duren de jaren wel echt heel lang.
  • Wil dingen niet te snel maar ga stap voor stap. Als iets een keer niet lukt, betekent dat niet dat je faalt. Uiteindelijk kom je er wel.
 

Meer weten over de route naar je AA-titel?

Bezoek dan onze digitale voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 18 november. Hier kom je alles te weten over de route naar je AA-titel. Mirjam is op deze avond ook aanwezig om al je vragen over de Post HBO AA Accountancy - MKB Geïntegreerd te beantwoorden. Wil je erbij zijn? Meld je dan nu vast aan.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur