Student in de spotlight: Jelle Heikoop

Jelle Heikoop (28) wist eigenlijk op de middelbare school al dat hij de accountancy in wilde. Toch koos hij voor een Bachelor Bedrijfseconomie. Na deze opleiding wilde Jelle zijn kennis in de praktijk brengen maar ook blijven studeren. Daarop besloot hij naast zijn baan nog een opleiding tot accountant te volgen. Bij Markus Verbeek Praehep ging hij de Praktijkopleiding AA Accountancy MKB doen, waarvan hij net zijn slotexamen met een 9(!) heeft afgesloten.
 

Eerst een andere richting

“Op de Hogeschool Utrecht heb ik een Bachelor Bedrijfseconomie gedaan. Maar daarna begon ik toch te twijfelen. Wat ga ik doen? Ik vond mezelf te jong om al te gaan werken dus besloot ik een cursus Engels te volgen. Daarna ben ik gaan rondkijken of ik misschien toch nog een accountancyopleiding kon doen. Maar dan wel deeltijd zodat ik het beroep direct in de praktijk zou kunnen brengen. Zo ben ik ook bij Markus Verbeek Praehep terecht gekomen. Voor mij was het belangrijk dat ik flexibel kon studeren. De ene module op zaterdag en de andere bijvoorbeeld op een dinsdagavond.”
 

Het juiste accountancykantoor vinden

“Ik ben al snel gaan rondkijken naar accountancykantoren in de buurt. Stouten en Wijnen Accountants is het geworden. Dit kwam niet alleen door het wederzijdse enthousiasme tijdens onze eerste gesprekken, maar ook door hun aanmoediging om te blijven studeren. Daarnaast wilde ik graag bij een kleiner kantoor werken zodat ik me breed zou ontwikkelen. Ik ben vanaf mijn eerste werkdag betrokken geweest bij het tot stand komen van verschillende beroepsproducten. Ondertussen ben ik bij Stouten en Wijnen Accountants Teamleider Samenstel. Dit betekent dat ik sturing geef aan het Samenstelteam. Ik ben verantwoordelijk voor de planning, ik begeleid collega’s en stagiaires waarbij ik ze ook help bij complexere vraagstukken. Daarnaast heb ik veel contact met klanten die mij waarderen als sparringpartner en adviseur bij simpele vragen over diverse belastingen, maar ook bij de complexere opdrachten zoals overnames.”
 

En dan nu even naar je 9

“Ja, een 9 voor mijn geïntegreerde slotexamen. Je doorloopt drie jaar een traject met verschillende opdrachten en dat sluit je af met een mondeling. Bij mijn referaat ging het ook al goed. Gedurende die drie jaar ben je al veel aan het oefenen met examens. Zo moest ik net als bij het slotexamen eerder al een keer een ethisch dilemma presenteren. Dat helpt voor het eindexamen. Daarnaast vind ik het echt heel leuk wat ik doe. Ik ben gemotiveerd, gedreven en enthousiast. Dat hebben docenten ook door. Wat ook helpt is dat ik mijn geschreven stukken en mening mondeling goed kan onderbouwen. Het enige wat mij nu nog rest is de beroepseed afleggen. Oh ja en mijn diploma in ontvangst nemen, haha!”
 

Studietips van Jelle

  • Heel cliché, maar begin op tijd. Op de HAVO begon ik vaak op het laatste moment, maar sinds ik dat heb afgeleerd gaat alles een stuk beter.
  • Ga af op je gevoel. Probeer niet te veel in hokjes te denken. Als je je mening goed wilt kunnen onderbouwen, is het belangrijk dat je verder kijkt dan alleen de theorie. Zeker in ethische vraagstukken.
  • Leer van anderen! Laat je collega’s, docenten en begeleiders meekijken in de stukken die je schrijft, e-mails die je stuurt en gesprekken die je voert. Daar heb ik heel veel van geleerd. Het is in dat geval belangrijk om reflectief te zijn!
 

Meer weten over onze accountancy-leerlijn?

Misschien vind je dit ook interessant:

Relevante opleidingen

Relevante events Relevante webinars

Relevante artikelen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur