Student in de spotlight: Patrick Berkhof

Patrick Berkhof is financial controller bij foodservice organisatie Albron, een van de drie grootste cateringbedrijven van Nederland. Toen hij daar de kans kreeg om zich verder te ontwikkelen, startte hij met een MBA bij Markus Verbeek Praehep. Daarna ging hij door voor zijn HBO Associate degree Financieel Management, als tussenstap voor de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie. We zetten hem graag in de spotlight.
 

Studeren in eigen tijd

‘’Ik volg de opleiding in mijn eigen tijd. Dat is best pittig. Wanneer ik met een module bezig ben, dan moet ik daar naast mijn gezin en werk een groot deel van mijn tijd in steken. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn opleiding in de avonduren te volgen, zodat ik in het weekend toch nog wat vrije tijd overhoud.
 

Stap voor stap

Ik zou eigenlijk na mijn MBA de volledige SPD-opleiding gaan volgen. Dat was een logische vervolgstap en ook de wens van mijn werkgever. Maar omdat het in één keer volgen van die opleiding nogal intensief is, heb ik de keuze gemaakt om dit in tweeën op te delen en eerst de Associate degree Financieel Management te volgen. Ik doe het liever stap voor stap. Dan heb ik dit papiertje in ieder geval binnen en dan kan ik daarna rustig verder gaan.
 

Verrijking

Als je verder wilt komen op het gebied van financial control, dan is de Associate degree Financieel Management echt een verrijking van je kennis. Tijdens mijn MBA-opleiding deed ik vooral standaardkennis op. Maar nu ik de Associate degree volg, merk ik dat ik beter met mensen met een hoger niveau mee kan praten en ze ook beter begrijp. Door de theoretische kennis die ik tijdens de opleiding opdoe, begrijp ik ook beter waardoor iets in de praktijk gebeurt. Hierdoor zie ik ook eerder in mijn werk hoe dingen anders en beter kunnen. Daarnaast is de Associate degree natuurlijk ook gewoon een mooie aanvulling op je cv.
 

Stok achter de deur

De mogelijkheid om klassikaal te kunnen studeren is voor mij doorslaggevend geweest om voor Markus Verbeek Praehep te kiezen. Je hebt dan toch wat meer een stok achter de deur dan wanneer je het bijvoorbeeld via e-learning doet. Daarnaast ben je bij klassikaal onderwijs toch iets sneller geneigd om meer uitleg te vragen als je iets niet snapt, waardoor je de stof uiteindelijk beter gaat begrijpen.
 

Leren van elkaar

Ook de interactie met mijn medestudenten vind ik heel belangrijk. Ik ben begonnen met de module Algemene Economie. Die groep is een beetje uit elkaar gevallen, omdat iedereen andere modules op andere momenten ging volgen. Maar hoewel we dus niet tegelijkertijd met dezelfde modules bezig zijn, hebben we hebben wel nog steeds contact. We houden elkaar op de hoogte via een groepsapp. Daardoor kunnen we elkaar goed helpen als iemand iets even niet begrijpt. Dan is het vaak makkelijker om even te sparren met een studiegenoot dan te wachten op een reactie van je docent.
 

Laatste loodjes

Ik heb nu de volledige Associate degree doorlopen, maar heb twee vakken nog niet gehaald. De eerste keer kwam dat doordat ik er iets te makkelijk over dacht. De tweede keer zaten we bij Albron net in een fase met een nieuw computersysteem, accountantscontrole, jaarovergang, enzovoort. Dat is natuurlijk van grote invloed op de momenten die je hebt om te leren. Dan ben je niet goed voorbereid en dan gaat het niet goed. Gelukkig heb ik nu de rest van het programma doorlopen en al mijn opdrachten ingeleverd. Nu heb ik alle tijd om me te focussen op die laatste twee vakken en de Associate degree met goed resultaat af te ronden.”

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur