Student in de spotlight: Hélène Koelewijn

Toen Hélène Koelewijn (19) na de HAVO accountancy wilde gaan studeren, werd haar dat afgeraden door haar omgeving. Zij waren bang dat de functie van accountant op den duur ‘weggeautomatiseerd’ zou worden. Om toch iets met haar liefde voor cijfers te doen, koos Hélène voor de lerarenopleiding wiskunde. Maar de accountancy bleef lonken. Inmiddels is ze gestart met de HBO Bachelor Accountancy en werkt ze als assistent accountant bij Smink Kok Lentink in Bunschoten-Spakenburg.
 

Mensenwerk

“Ik kwam er al snel achter dat voor de klas staan niets voor mij was. Dat geduld met leerlingen heb ik helemaal niet. En tegelijkertijd bleef de accountancy me aantrekken. Vooral omdat je als accountant mensen echt kunt helpen op financieel gebied. Uiteindelijk heb ik met een accountant gesproken die mij vertelde dat het allemaal wel meevalt met die automatisering. Zo lang als ik leef zal de accountancy niet volledig geautomatiseerd worden. Natuurlijk worden administratieve taken wel steeds meer overgenomen door computers, maar adviseren en controleren is en blijft echt mensenwerk. Dat heeft me overtuigd om toch de sprong te wagen en me aan te melden voor de HBO Bachelor Accountancy bij Markus Verbeek Praehep.
 

Werken en leren

Naast deze studie ben ik ook direct aan de slag gegaan als assistent accountant. Eerst bij Alfa Accountants en nu sinds een maand bij Smink Kok Lentink. Die combinatie van werken en leren vind ik heel prettig. Ik heb om de twee weken één dag les en maak daarnaast een paar uurtjes extra vrij om te studeren. Dat is voor mij heel goed te doen. De opleiding sluit ook heel goed aan op mijn werkpraktijk. Toen ik begon met werken had ik nog nooit een boekhouding gezien. Dat soort dingen leer je wel in de praktijk, maar door de opleiding ernaast te volgen, begrijp ik ook waarom ik het doe.
 

Fijne afwisseling

Tot nu toe vind ik de opleiding wel pittig. Een HBO Bachelor is echt heel iets anders dan de HAVO. Dat heb ik in het begin een beetje onderschat. Ik moet nu veel meer zelf doen, meer initiatief nemen en echt de tijd nemen om te leren voor een examen. Met één dag van tevoren beginnen met leren red je het niet. Dat is wel even doorbijten. Toch kijk ik altijd heel erg uit naar de dag waarop ik weer met mijn studie aan de slag mag. Allereerst is het een fijne afwisseling op mijn fulltime baan, maar daarnaast heb ik ook echt het gevoel dat ik iets nuttigs doe. Alles wat ik leer kan ik direct toepassen in mijn werk.
 

Doorstuderen

Na mijn Bachelor wil ik zeker doorstuderen. Ik wil ook de Post Bachelor AA Accountancy – MKB halen. Zo kan ik in de toekomst wat meer afwisseling en verantwoordelijkheden in mijn werk krijgen. Af en toe een dagje studeren kan nooit kwaad, en een diploma extra natuurlijk ook niet. Ik wil mijn AA-titel behalen, maar dat zal nog wel heel wat jaartjes duren. Maar als ik dan net als nu met plezier en wat gezonde spanningen mijn studie volg, dan heb ik er zeker geen moeite mee om nog een paar jaar door te studeren.”
 

Hélènes studietips

  • Onderschat je studie niet. Maak er voldoende tijd voor vrij.
  • Niet klagen, maar doen!
  • Durf vrij te vragen voor een examen. Dat diploma is ook belangrijk voor je werkgever.
  • Schaam je niet als je een keer faalt. Volgende keer beter!
 

Meer weten over onze accountancy-leerlijn?

Misschien vind je dit ook interessant:

Relevante opleidingen

Relevante events Relevante webinars

Relevante artikelen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur