Student in de spotlight: George Visser

George Visser (32) werkt bij accountantskantoor Wiedijk in Nieuwe-Niedorp en heeft kort geleden het traject tot AA-accountant met succes afgerond. Een opvallende keuze, aangezien hij daarvoor een Master in Accountancy volgde bij de Universiteit van Amsterdam. “Ik was ‘voorgesorteerd’ voor RA, maar heb me uiteindelijk toch ingeschreven voor AA, zonder certificeringsbevoegdheid. Ik vind het namelijk veel leuker om als adviseur bij mkb-bedrijven betrokken te zijn.” En dat enthousiasme is goed te zien. Met een lach op zijn gezicht vertelt George over de route naar de AA-titel en het belang van een leven lang leren voor accountants.
 

Geen dubbel werk

“Meerdere van mijn collega’s hadden al eens een opleiding bij Markus Verbeek Praehep gevolgd. Een collega van me was erg tevreden over de AA-opleiding en zo ben ik er zelf ook terecht gekomen.  Daarnaast kon ik bij Markus Verbeek Praehep een vrijstelling krijgen voor controleleer, omdat ik die theorie al in mijn vooropleiding behandeld had. En ik wilde natuurlijk geen dubbel werk doen.
 

Tijd vrijmaken

Ik moet bekennen dat ik de opleiding in eerste instantie wel een beetje heb onderschat. Ik denk dat veel studenten dat wel zullen herkennen: het is altijd druk op het werk en die studie komt dan wel een keer. De eerste drie jaar is het dan ook niet zo goed gegaan met mijn studie. Van 2015 tot 2018 heb ik aanzienlijke studievertraging opgelopen: ik had nog maar een van de drie jaar afgerond. En toen ik mijn tweede jaarverslag terugkreeg, bleek dat er nog heel veel aan moest gebeuren. Dat was wel even schrikken. Dan heb je ineens nog maar één jaar om alles af te krijgen.

Dat moment was voor mij wel echt een keerpunt. Het is natuurlijk nooit leuk om kritiek te krijgen, maar ik ben er wel hard mee aan de slag gegaan. Ik ging duidelijke deadlines voor mezelf stellen en was er het hele jaar door mee bezig om deze te halen. Daar moet je natuurlijk wel tijd voor vrijmaken. Dat is ook echt iets wat ik aan beginnende Assistent Accountants wil meegeven: denk niet ‘dat komt wel’, maar maak echt tijd vrij voor je opleiding. Zelf heb ik uiteindelijk een aantal vrije dagen opgenomen om het laatste jaar van mijn studie af te ronden. Ik was op die dagen wel op kantoor, maar was echt met mijn studie bezig. Het is dan ook belangrijk dat je nee kunt zeggen als er mensen met vragen naar je toe komen. Je studie heeft op dat moment prioriteit.
 

Koppeling theorie en praktijk

Wat mij wel echt geholpen zou hebben bij mijn studie, is de mogelijkheid om theorie en praktijk naast elkaar te kunnen volgen. Je bent heel snel geneigd om eerst de theorie te doen en pas later de praktijk. Maar tegen de tijd dat je met de praktijk aan de slag gaat, is de theorie al weggezakt. Helemaal als je bij een kleiner kantoor werkt en de theorie niet direct terugkomt in je dagelijkse werkzaamheden. Ik denk daarom dat het voor de student ook een stuk makkelijker wordt om de praktijkopleiding met succes te doorlopen, wanneer je de theorie hierin integreert.

Theorie en praktijk geïntegreerd volgen?
Heb jij net als George behoefte aan een directe koppeling tussen theorie en praktijk? Dan is Post Bachelor AA Accountancy - MKB Geïntegreerd een goede keuze. Hiermee behaal je in 3 jaar tijd zowel het theoretisch getuigschrift als alle onderdelen uit de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB. George: “Als ik de kans had gehad, had ik absoluut voor de geïntegreerde opleiding gekozen.”

Blijven ontwikkelen

Als accountant moet je je altijd blijven ontwikkelen. Het vak is constant in beweging, dus je kunt niet op oude kennis door blijven gaan. En als het goed is, vind je dat ook leuk. De accountancy-studie is niet bepaald een makkelijke studie, dus als je daarvoor kiest heb je al een bepaalde drive en ambitie. Daar hoort ook de motivatie bij om door te blijven leren. Op het moment dat je dat niet meer wilt, moet je misschien overwegen iets anders te gaan doen. Het is echt een heel leuk vak, maar ook wel uitdagend: je moet echt heel veel weten.

Zelf ben ik ook zeker niet uitgeleerd. Ik ben op dit moment bezig met een fiscale opleiding. Omdat we een kleine mkb-praktijk hebben, is deze opleiding voor mij een mooie aanvulling op de accountancy-vaktechniek. Misschien ga ik het na deze opleiding wel even wat rustiger aan doen, want we hebben net ons eerste kindje gekregen. Maar waarschijnlijk gaat het al heel snel kriebelen om weer wat nieuws op te pakken. Misschien ga ik dan iets in de richting van ICT doen om me wat meer te bekwamen in automatisering, dataveiligheid en dergelijke. Ik ben intern ook aanspreekpunt voor onze systeembeheerder en het lijkt me heel interessant om meer te leren over ICT-veiligheid.”
 

Meer weten over de route naar je AA-titel?

Misschien vind je dit ook interessant:

Relevante opleidingen

Relevante events Relevante artikelen
Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur