Sneller en slimmer naar je AA-titel

Vanaf september 2020 kun je bij Markus Verbeek Praehep een efficiëntere en dus snellere route volgen naar je AA-titel. Met de nieuwe opleiding Post Bachelor AA Accountancy - MKB Geïntegreerd behaal je in 3 jaar tijd zowel het theoretisch getuigschrift als het getuigschrift voor de Praktijkopleiding AA Accountancy MKB. In deze 3 jaar volg je de theoretische opleiding en de praktijkopleiding parallel aan elkaar, waarbij verschillende onderdelen van de programma’s van de theorieopleiding en de praktijkopleiding met elkaar worden geïntegreerd.  We spraken over dit nieuwe traject met onze programmamanager Arjen Bonestroo.
 

Een logische stap

“Op dit moment moet je, wanneer je je AA-titel wilt behalen, na je HBO Bachelor eerst de Post Bachelor AA Accountancy-MKB volgen en daarna de praktijkopleiding nog succesvol afronden. Of je moet beide opleidingstrajecten op eigen initiatief met elkaar zien te combineren. Bij de nieuwe geïntegreerde opleiding verzorgt Markus Verbeek Praehep dit voor de student of trainee en zorgen wij ervoor dat de theoretische opleiding en de praktijkopleiding goed op elkaar aansluiten.

 

Voor het theoretische deel van de opleiding geldt dat aan het einde van de Post Bachelor-opleiding aan alle theoretische CEA-eindtermen voldaan moet zijn. Het is aan de opleider zelf om te bepalen hoe deze eindtermen verdeeld worden over de Bachelor- en de Post Bacheloropleiding. Wij hebben in ons Post Bachelorprogramma 6 vakken opgenomen die inhoudelijk goed aansluiten bij de werkdomeinen van de praktijkopleiding. Het was voor ons dan ook een logische stap om de theorie en de praktijk dichter bij elkaar te leggen in een geïntegreerde opleiding.”
 

Van overlap naar synergie

“Over het algemeen heb je als je aan een Post Bachelor-traject begint al de nodige werkervaring. Je werkt en leert dan tegelijk. Daarom willen we de theorie en praktijk zo dicht mogelijk naast elkaar leggen. Dat is mogelijk omdat er veel overlap is tussen de vakken uit de theorieopleiding en de werkgebieden uit de praktijkopleiding. Zo hebben we in de theorieopleiding het vak Fiscale Advisering en in de praktijkopleiding het werkdomein Fiscale Advisering. Je merkt al, dat ligt dicht bij elkaar.
 
Met de integratie willen we echt synergievoordelen behalen. Om dit te realiseren doen we twee dingen. Allereerst zorgen we door middel van slimme planning dat je de theorie en praktijk parallel aan elkaar kunt volgen en dat beide trajecten samen in 3 jaar af te ronden zijn. Daarnaast gaan we voor 2 vakken (Financiering: Strategische Advisering MKB en Fiscale Advisering) de moduleopdrachten zo vormgeven dat ze zowel de theoretische eindtermen als de eindtermen voor de praktijkopleiding omvatten. Dan hoeft iemand daar dus niet nog apart in de rapportages van de praktijkopleiding een hele uitwerking van te maken. Op die manier vervlechten we de werkdomeinen uit de praktijkopleiding en de vakken uit de theorieopleiding echt met elkaar. De praktijkbegeleider en praktijkbeoordelaar worden dan ook in het beoordelingscircuit van de theoretische moduleopdrachten betrokken.”
 

“Het dichter bij elkaar leggen van de theorie en de praktijk was voor ons een logische stap.”

 

Theorie direct toepassen in de praktijk

“Naast de synergievoordelen en de studiebelasting is er ook een inhoudelijk voordeel. Op het moment dat je de theorie meteen in de praktijk kunt toepassen, verhoogt dit de kwaliteit van het gehele opleidingstraject (theorie en praktijk). Studenten zijn namelijk beter in staat de theorie toe te passen in de praktijk wanneer de theoretische kennis nog ‘vers’ is. Naarmate de kloof tussen de theoretische opleiding en de praktijkopleiding groter wordt, hebben studenten meer moeite om de theorie goed in de praktijk toe te passen.
 

Veel belangstelling

“Het geïntegreerd volgen van de praktijkopleiding en theorie-opleiding blijft een keuze. Mensen kunnen zich ook nog steeds los inschrijven voor de Post Bachelor AA Accountancy - MKB  en de Praktijkopleiding AA Accountancy - MKB. Om ervoor te zorgen dat geïnteresseerde studenten de juiste keuze maken, bezoeken we ze persoonlijk op hun werkplek. Daar leggen we uit wat de verschillende mogelijkheden zijn. Ik verwacht wel dat het merendeel van de studenten voor de geïntegreerde variant zal kiezen. Er is veel belangstelling voor deze variant. Als we het aan mensen voorleggen zijn ze er erg enthousiast over. Dan willen ze deze variant gewoon volgen.”
 

Uniek

“Wat uniek is voor Markus Verbeek Praehep is dat we zowel een eigen Post Bachelor-opleiding hebben als een eigen stagebureau voor de praktijkopleiding. Hierdoor kunnen we ook tot een unieke integratie komen. Het integreren van twee opleidingen is een complex proces, maar het is een ontwikkeling waar we zeker in geloven.”
 

Meer weten? Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Wil je meer weten over onze Post Bachelor AA Accountancy - MKB Geïntegreerd? Meld je dan aan voor onze voorlichtingsbijeenkomst Praktijkopleiding AA Accountancy - MKB, die we twee keer per jaar organiseren. Hier vertellen we je alles over deze unieke opleiding en heb je de gelegenheid om vragen te stellen. Ben je niet in de gelegenheid om erbij te zijn, maar wil je wel graag meer weten over de geïntegreerde opleiding? Dan kun je ook een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur