Nieuw kwaliteitskeurmerk voor financial controllers

Financial controllers kunnen zich vanaf nu laten registreren bij de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA) om hun professionaliteit en vakbekwaamheid aan te tonen. Juist in deze tijd van financiële onzekerheid hebben bedrijven sterke behoefte aan goed opgeleide financials die in staat zijn onder ingewikkelde omstandigheden de onderneming financieel ‘in control’ te houden.

Nieuwe opleiding voor financial controllers

In het nieuwe register van de SRFA kan iemand met de juiste controllersopleiding zich als Register Financial Controller (RFC) laten inschrijven en de titel RFC voeren. Een voorbeeld van zo’n opleiding is de nieuwe opleiding Register Financial Controller (RFC) van Markus Verbeek Praehep. Deze opleiding kan gevolgd worden door iedereen met een financieel-economische opleiding op (Post) HBO-niveau. Het is een kwalitatief hoogwaardige, praktijkgerichte opleiding.

Met de opleiding Register Financial Controller (RFC) en de registratie in het register van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA) toon je aan dat je een goede financieel-economische opleiding hebt gevolgd én je vak behoudt. Omdat je al een financiële Bacheloropleiding hebt afgerond is de route naar deze erkenning kort, gericht en praktisch. Het programma richt zich op belangrijke aanvullende vaardigheden en het vermogen om jouw kennis en vaardigheden te benutten in je dagelijkse praktijk.

De financial controller van nu

Voor veel bedrijven is het op dit moment ‘alle hens aan dek’. Door de COVID-19-crisis is bij veel ondernemingen de vraag naar producten en diensten flink teruggelopen, terwijl andere bedrijven de vraag juist enorm hebben zien toenemen. Zie in zo’n situatie de onderneming maar eens financieel op orde te houden. Dat stelt andere eisen aan de financial controller.

Frank Bakker, directeur Markus Verbeek Praehep zegt hierover: “Een controller moet in deze tijd goed zijn met cijfers, maar moet ook intern over de cijfers kunnen communiceren en projecten kunnen leiden om de financiële overzichten steeds verder te verbeteren. Vakinhoudelijke kennis en het toepassen van vaardigheden gaan bij de financial controller dan ook hand in hand.”

Meer weten?

Wil je meer weten over de SRFA en onze nieuwe controllersopleiding? Bekijk dan ook onze pagina over de opleiding Register Financial Controller (RFC) of kijk op www.srfa.nl. Heb je nog vragen? Dan staan onze opleidingsadviseurs graag voor je klaar. Bel 035 - 5 280 811 of vul ons contactformulier in.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur