“Je moet de vraag achter de vraag weten.”

Hoe onderscheid je jezelf als financieel professional? We vroegen het aan verschillende professionals uit het vakgebied. Deze keer vertelt Sander Verbraak over de financials die hij het liefst ziet komen vanuit zijn rol als HR-adviseur bij Schipper Accountants.
 

Beste versie van jezelf

“Bij Schipper Accountants staat het motto ‘Word de beste versie van jezelf’ hoog in het vaandel. En dat zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. Je moet hard werken, maar er is ook voldoende ruimte om te ontspannen. Ik denk dat dat ook de beste professional in iemand naar boven haalt. Iemand die thuis lekkerder in zijn vel zit presteert ook beter op het werk.

Onze financials zijn gemotiveerd om zich te blijven ontwikkelen en dat stimuleren wij ook als organisatie. Iedereen mag zelf binnen de kaders invullen hoe hij of zij zichzelf wil ontwikkelen. Niet iedereen hoeft uiteindelijk een Master te behalen, maar je moet jezelf wel blijven uitdagen om mentaal fit te blijven. En dat is belangrijk voor wie zichzelf wil onderscheiden.
 

Competenties

Als financial van de toekomst moet je allereerst de juiste basis hebben, zodat je weet waar je het over hebt. Ik denk dat het belangrijk is dat iedere financial, jong of oud, beschikt over actuele kennis op het gebied van software en wet- en regelgeving. Maar naast die basis moet je ook iets extra’s met je meebrengen. En vaak zijn dat je competenties.

We kunnen allemaal data uit de computer halen, maar je moet de vraag achter de vraag weten om je klanten te kunnen helpen. Zij weten niet waar ze moeten zoeken, jij wel. Maar die informatie moet je natuurlijk ook goed kunnen overbrengen. Als ik een gesprek voer met een sollicitant, let ik er daarom op hoe vaak hij of zij iets aan mij vraagt. Ik ben veel aan het woord, maar verwacht ook dat de sollicitant dingen aan mij vraagt. Op basis daarvan kan ik wel achterhalen of diegene het in zich heeft om een vloeiend gesprek te voeren.
 

Niet achteroverleunen

Ik merk helaas dat er vandaag de dag een groep financials is die wat meer achteroverleunt als het gaat om hun zoektocht naar een nieuwe baan. Recruiters zitten er kort op en hierdoor denkt deze groep dat ze toch wel worden benaderd. Maar dat is nou juist de groep die we niet willen hebben. Wij zijn juist op zoek naar mensen die bewust voor Schipper kiezen. Een van de eerste dingen die ik vraag is: “Waarom Schipper?”. En het antwoord daarop is belangrijk voor de vraag of we wel of niet met iemand doorgaan.”

Over Schipper Accountants
Schipper is een full-service accountantsbureau met een nuchtere mentaliteit, vooruitstrevende vakmensen en enorme betrokkenheid. Schipper ontzorgt, ondersteunt en biedt inzicht, zodat zijn klanten zich met vertrouwen kunnen richten op het ondernemen.

Schipper stimuleert zijn medewerkers om zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Bijvoorbeeld met de opleidingen van Markus Verbeek Praehep. Op dit moment zijn er 2 trainees van Schipper Accountants bezig met onze Praktijkopleiding Accountancy MKB.

 

Bekijk ons gratis webinar ‘Hoe onderscheid je jezelf als financieel professional?’

Wil je meer weten over hoe je het verschil maakt als financieel professional? Bekijk dan ons webinar ‘Hoe onderscheid je jezelf als financieel professional?’. Tijdens dit webinar spreken we met opleiders, werknemers én werkgevers over de verschillende manieren om je als financieel professional te onderscheiden op de arbeidsmarkt.
Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur