Groei door met de HBO Bachelor Accountancy opleiding

HBO Bachelor accountancy opleiding – maak werk van je toekomst

Werk je als (assistent) accountant en wil je jezelf graag verder ontwikkelen? Wil je het midden- en kleinbedrijf adviseren over hun financiële bedrijfsvoering? Dan is de HBO Bachelor Accountancy van Markus Verbeek Praehep een goede keuze.
 

Wat kan ik verwachten van een HBO bachelor accountancy opleiding?

Tijdens de HBO Bachelor Accountancy behandel je alle aspecten van het accountancy vak. Voor de eerste fase, die een inleiding tot accountancy vormt, kun je vrijstelling krijgen wanneer je al een MBA-diploma op zak hebt. In de overige fasen ga je meer de diepte in, waarna je de opleiding in de afstudeerfase afrondt met een portfolio en afstudeeropdracht. Tijdens de opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Bedrijfsadministratie
  • Belastingwetgeving
  • Financiering
  • Kostencalculatie
  • Jaarrekening
  • Financial accounting
  • Auditing beginselen
  • Strategie, leiderschap en organisatie
  • Internal control & accounting information systems
  • Gedrag, ethiek en besluitvorming
 

Direct toepasbaar in je eigen werkpraktijk

De HBO Bachelor Accountancy is zeer gericht op de beroepspraktijk. Het is dan ook mogelijk de praktijkopdrachten uit te voeren in je eigen werkomgeving. Wie geen (passende) baan heeft, past de opdrachten toe op algemene praktijksituaties en loopt 3 maanden stage om specifieke beroepscompetenties te ontwikkelen.

Onze ervaren docenten zijn zelf ook actief in de praktijk. Dit maakt het mogelijk om praktijksituaties aan hen voor te leggen en te overleggen over mogelijke oplossingen en benaderingen.
 

Wanneer is de HBO Bachelor Accountancy iets voor mij?

Deze HBO Bachelor is een goede keuze voor wie ambitieus is en zich verder wil ontwikkelen op het gebied van accountancy. Je kunt aan de opleiding deelnemen wanneer je een HAVO-, VWO- of volledig MBO-diploma hebt. Als je minimaal 21 jaar bent, maar niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, is het mogelijk om in te stromen op basis van de 21+ regeling van Markus Verbeek Praehep.

Daarnaast heb je voor de inleidende module MBA Bedrijfsadministratie enige voorkennis nodig van de basisprincipes van boekhouden. Weet je niet of je over voldoende voorkennis beschikt? Doe dan deze handige  test. Wanneer je het diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) al hebt gehaald, komt de inleidende module te vervallen en doorloop je een verkort programma.
 

Opstap naar een hogere functie

Wanneer je de opleiding met succes afrondt, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Accountancy’ van Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Daarnaast mag je de graad BSc (Bachelor of Science) voeren. Dit getuigschrift is een goede opstap voor wie door wil groeien naar een hogere functie. Wil je nog verder doorstuderen? Dan kan dat bijvoorbeeld met Post HBO AA Accountancy - MKB of de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur