Financial Controllers blij met SRFA-register

In september 2020 heeft de SRFA een register geïntroduceerd voor financial controllers. In het register kun je je als financial controller laten inschrijven als je bent opgeleid op minimaal Post HBO-niveau. Inschrijving in het register geeft je het recht om de titel Register Financial Controller (RFC) te voeren. Het register is bedoeld voor financial controllers die serieus met hun vak bezig zijn. Want inschrijving in het register is niet vrijblijvend. Zo moeten je als RFC bijvoorbeeld jaarlijks updatesessies en/of cursussen volgen in het kader van je permanente educatieverplichting.

Guillaume Naipal, manager Bedrijfsvoering en Vastgoedbeheer bij een grote woningbouwcorporatie, juicht het initiatief van de SRFA toe. “Door educatie-eisen te stellen en een klachtenregeling te hanteren, wordt geborgd dat de RFC’s op een goed niveau binnen organisaties kunnen functioneren. Je moet op Post HBO-niveau zijn opgeleid en op dat niveau functioneren, terwijl je ook jaarlijks aan je permanente educatieverplichting moet voldoen. Ik merk dat er grote behoefte is aan dit soort kwalitatief goed opgeleide financial controllers.”

Om in het RFC-register ingeschreven te kunnen worden, moet je de RFC-opleiding of een financiële Bacheloropleiding op minimaal HBO-niveau hebben gevolgd en daarnaast op Post HBO-niveau geschoold zijn op het gebied van Financial Control. Naipal: ”Een module Financial Control op Post HBO-niveau geldt als minimum, daarnaast moet je binnen een afgeronde opleiding je skills en vaktechnische kennis verbreed en/of verdiept hebben. Het bedrijfsleven heeft naar mijn mening dergelijke financials hard nodig. Juist nu.”
 

Over de SRFA

De Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA) is een onafhankelijke stichting, waar gedegen opgeleide fiscalisten en financieel professionals zich kunnen laten registreren. Bijvoorbeeld in het Register Financial Controller (RFC). Met deze registratie laat je zien de vereiste kennis in huis te hebben en de ontwikkelingen in je vakgebied continu bij te houden. Wil je meer weten over de SRFA en de verschillende registers? Kijk dan op www.srfa.nl.

Bron: SRFA.nl

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur