Feestelijke diploma-uitreiking in Utrecht

Twee keer per jaar organiseert Markus Verbeek Praehep een feestelijke diploma-uitreiking. Woensdag 14 november jongstleden was het weer zover. In het stijlvolle Muntgebouw in Utrecht beleefden studenten het officiële en mooist denkbare slot van hun opleiding.

In zijn welkomstwoord peilde directeur Frank Bakker met een Mentimeter de stemming van de studenten. Welke gedachte was er als eerste opgekomen toen ze het laatste examenresultaat onder ogen kregen? ‘Eindelijk’ won met overmacht. ‘Yes!’ behaalde een respectabele tweede plaats. ‘Woohoo!’, ‘Top!’ en ‘Hoera!’ deden het eveneens goed.
 

Flexibel karakter

Blijdschap overheerste op de dag van de uitreiking. “Ik ben superblij”, onderstreepte Arnaud Korthouwer (49) in de pauze, terwijl hij zijn getuigschrift aan een staantafel koesterde als een dierbaar erfstuk. “Ik zat bij een bank, ga voor mezelf beginnen en heb nu ook mijn opleidingspapieren voor de accountancy binnen. Mijn traject bestond uit een schakelprogramma en de post HBO AA. Het was te doen. Vooral vanwege het flexibele karakter. Dat sprak me erg aan.”
 

Echt een verrijking

Richard van Veluw (27) van accountantskantoor Van Ree volgde gedurende vier jaar een soortgelijk traject. “Dat is vanuit mijn werkgever gestimuleerd. Markus Verbeek Praehep bood de opleiding die ik zocht en het is me goed bevallen; van collega’s had ik dat ook al gehoord. Ik heb wel even een motivatieprobleem gehad, want je moet er veel tijd en energie in stoppen, maar de kennis die ik heb opgedaan is echt een verrijking. Vooral de kennis van belastingwetgeving en terbeschikkingsvrijstelling pas ik nu concreet in mijn werk toe. Ik ben echt blij, ja.”
 

Een stuk zelfverzekerder

Maurice van Lieshout (29) is assistent-accountant bij Bannink Accountants en Belastingadviseurs. Hij wilde doorleren en accountant worden. “Via collega’s ben ik bij Markus Verbeek Praehep terechtgekomen. In vijf jaar heb ik de HBO Bachelor Accountancy afgerond. De modules kon ik in mijn eigen tempo volgen. Dat was heel prettig vanwege de geboorte van onze kinderen en onze verhuizing. Daarna heb ik mijn studie weer opgepakt. Maar nu kan er een streep onder. En door de kennis die ik heb opgedaan ben ik een stuk zelfverzekerder geworden!”
 

Jan van Garderen 50 jaar docent

Rond de uitreiking was een gevarieerd programma samengesteld. Twee entertainers jongleerden met ballen, kegels en managementtermen en het bestuur van de Stichting Pia Potgieser-Van Den Boogaard Studiefonds reikte een scriptieprijs en geldprijs uit. Ook voor docent Jan van Garderen was er alle reden voor blijdschap. Zijn 50-jarig jubileum kreeg extra glans toen hij tot zijn grote verrassing massaal in het zonnetje werd gezet.
Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur