Doorgroeien tot allround payrollprofessional?

Groei door naar de rol van allround payroll professional

Werk je als loon- of personeelsadviseur en wil je je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Ontwikkel je dan verder tot allround payroll professional. In deze rol kun je verschillende functies bekleden op het gebied van arbeid en belonen, zoals gevorderd Personeels- en Salarisadministrateur of Hoofd Personeels- en Salarisadministratie.
 

Als allround payroll professional heb je…

  • gevorderde kennis over loonadministratie (zoals fiscaliteit, sociale zekerheid en arbeidsrecht);
  • kennis van HR-beleid, ICT, financiële administratie, accounting en budgettering;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • een adviserende rol over flexibele arbeidsvoorwaarden;
  • de rol van spil tussen HR, de financiële afdeling en de salarisadministratie
 

Hoe ontwikkel ik mij tot allround payroll professional?

Wanneer je je verder wilt ontwikkelen tot allround payroll professional zit je goed met de Vakopleiding Payroll Services (VPS®) van Markus Verbeek Praehep. Tijdens deze opleiding doe je in één jaar tijd gevorderde kennis op over onder andere fiscaal recht, sociaal verzekeringsrecht en arbeidsrecht. Ook komen HR, IT en administratieve processen aan bod en werk je aan het ontwikkelen van je (advies)vaardigheden. Hierbij word je begeleid door ervaren en gedreven docenten uit de praktijk.

Een van deze docenten is Ronald Steunenberg. Over zijn lessen bij Markus Verbeek Praehep zegt hij: “Het is natuurlijk prachtig om je cursisten te zien groeien. Om mee te maken dat ze na hard studeren slagen voor een examen. Ik zoek de uitdaging voor mezelf, maar daag ook mijn cursisten uit het beste uit zichzelf te halen."
 

Leren op HBO-niveau

VPS® wordt gegeven op HBO-niveau. Er is geen specifieke vooropleiding vereist, maar enige voorkennis op het niveau van de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) is wel gewenst.
 

Oud-student aan het woord

Toen de baan van Gerda Schuijtvlot als payroll manager in 2017 kwam te vervallen, besloot ze zich verder te ontwikkelen met de VPS®-opleiding van Markus Verbeek Praehep. Hierover vertelt zij:

“Het bevalt me heel goed. Op veel zaken wordt dieper ingegaan. Er worden veel praktijkvoorbeelden behandeld en mijn medestudenten zijn gelijkgestemden. Je hoort van hen wat ze in hun eigen werkpraktijk meemaken. En dan blijkt dat je overal dezelfde problemen tegenkomt.”
 

Examen gehaald? En dan?

Wanneer je de opleiding hebt afgerond en het officiële diploma ‘Vakopleiding Payroll Services (VPS®)’ hebt behaald, kun je je laten registreren in het Register Payroll Professional (RPP) van het NIRPA. Deze registratie heeft verschillende voordelen, waaronder:

  • Je mag de erkende titel RPP voeren;
  • Je kunt aantonen dat je vakkennis up-to-date is;
  • De NIRPA kwaliteitswaarborg krijgt steeds bredere erkenning als branchestandaard;
  • Bedrijven kiezen steeds vaker specifiek voor NIRPA-gecertificeerde payrollprofessionals;
  • Je blijft altijd up-to-date door middel van Permanente Educatie

Met je diploma en registratie heb je absoluut meerwaarde als payroll professional en kun je dus hogere functies bekleden. Wil je je nog verder ontwikkelen met de HBO Bachelor Management Payroll Services? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstellingen voor de modules die je al bij VPS® hebt gevolgd.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur