5 voordelen van de Virtual Classroom

Nu in het hele land fysieke lessen en trainingen zijn komen te vervallen vanwege het coronavirus, bieden onze Virtual Classrooms de uitkomst. Hiermee kan klassikaal onderwijs namelijk gewoon doorgaan, maar dan op afstand. Maar de Virtual Classroom is niet alleen handig wanneer fysieke lessen niet door kunnen gaan. Virtueel onderwijs heeft namelijk nog veel meer voordelen. Sterker nog, je kunt er zelfs een aantal dingen mee die in een fysieke les niet kunnen. Hieronder geven we een aantal voorbeelden.
 

1. Les opnemen en terugkijken

Heb je moeite met het maken van aantekeningen en zou je willen dat je de les nog een keer terug kon kijken? In de Virtual Classroom kan het. Neem met één druk op de knop de les op en kijk het later op je gemak nog een keer terug. Denk er wel aan dat je eerst toestemming vraagt aan de groep voordat je de les opneemt.
 

2. Interactieve lessen

Wanneer iedereen toch al achter zijn scherm zit, is het makkelijker om de lessen een interactief karakter te geven. Zo kan de docent bijvoorbeeld quiz-apps in de lessen integreren of zijn of haar scherm delen om iets te verduidelijken. Ook voor jou als student kan het handig zijn om je scherm te delen, om te laten zien waar je vraag precies over gaat, of om aan je docent of medestudenten te laten zien waar je mee bezig bent.
 

3. Laagdrempelig

Misschien ken je het wel: er wordt een vraag in de les gesteld en je denkt het antwoord te weten, maar bent bang dat je het toch fout hebt, waardoor je liever niets zegt. Of je vraagt je af of je die situatie uit je werkpraktijk nu wel of niet moet delen met de groep. Mogelijk is deze drempel lager voor je wanneer je op afstand met je medestudenten en docent communiceert. Veel mensen zijn namelijk opener wanneer er meer afstand is. Zo kun je dus meer ervaringen delen en daardoor ook meer van elkaar leren.
 

4. Files vermijden én bijdragen aan het milieu

Met de Virtual Classroom studeer je vanuit huis. Dat betekent dat je niet meer eindeloos in de file hoeft te staan of in de bus of trein hoeft te zitten om de les bij te wonen. Dat scheelt tijd en geld en is beter voor het milieu. Je draagt immers bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot.
 

5. Studeren met medestudenten uit het hele land

De Virtual Classroom is niet plaatsgebonden. Je kunt dus samen studeren met medestudenten uit het hele land. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer er geen mogelijkheid is om bij jou in de buurt te studeren, of wanneer de animo voor de opleiding van jouw keuze verspreid is over het hele land. Zo kun je dus altijd starten.
 

Steeds meer opleidingen van Markus Verbeek Praehep in Virtual Classroom

Wil jij ook studeren via onze Virtual Classroom? De kans is groot dat we ook de opleiding van jouw keuze virtueel aanbieden, of dit binnenkort gaan doen. Bekijk voor een volledig overzicht onze pagina over de Virtual Classroom. Wil je op de hoogte gehouden worden over onze Virtual Classrooms en andere ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn.
Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur