Studeren op afstand

Naast opleidingen met bijeenkomsten op een doordeweekse dag, avond of de zaterdag biedt Markus Verbeek Praehep een unieke aanpak, speciaal voor druk­bezette mensen: studeren op afstand. Deze aanpak combineert de flexibiliteit van thuisstudie met de zekerheid van persoonlijke begeleiding, ondersteund door e-Connect, de online leeromgeving­ van Markus Verbeek Praehep.

Studeren wanneer het jou uitkomt

Omdat je in deze aanpak geen bijeenkomsten bijwoont, kun jij je in jouw eigen tempo voorbereiden en studeren wanneer het jou het beste uitkomt. Je maakt daarbij gebruik van de meest actuele literatuur en readers en speciaal voor dit doel ontwikkelde­ opdrachten in de online leeromgeving. In de online leeromgeving tref je alle informatie­ aan die je nodig hebt om je de stof geheel zelfstandig eigen­ te maken.­ Je maakt opdrachten en oefent in jouw werkomgeving of aan de hand van speciaal ontwikkelde cases en levert jouw uitkomsten­ in via e-Connect. Je persoonlijke begeleider geeft je feedback en tips, zodat jij je duidelijk en goed begeleid ontwikkelt. Zo bereid je jezelf voor op de afronding per module, om uiteindelijk jouw erkende diploma te behalen.­

Structuur door heldere mijlpalen

Markus Verbeek Praehep werkt met een heldere­ programmastructuur, waarbij je telkens onderdelen afsluit. Je werkt ook steeds naar een vast examenmoment toe. Je neemt namelijk deel aan dezelfde examens en afrondende opdrachten als de studenten die bijeenkomsten volgen. Dat maakt een heel flexibele voor­bereiding mogelijk, maar altijd in combinatie met duidelijke mijlpalen en tussentijdse resultaten­. Zo hou je niet alleen zelf, maar ook samen met uw begeleider van Markus Verbeek Praehep grip op uw studievoortgang. Deze resultaatgerichte aanpak biedt veel houvast en een lage kans op uitval.

Deskundige begeleiding door een ervaren docent

Bij de start van elk onderdeel is er persoonlijk telefonisch­ contact met jouw begeleider om de leerstof door te nemen. Uit evaluaties blijkt dat deze persoonlijke begeleiding heel belangrijk wordt gevonden om succesvol­ op afstand te kunnen studeren. Je weet je daardoor verzekerd van een deskundige begeleider die voor je klaarstaat. Via e-Connect heb je regelmatig contact, niet alleen met jouw begeleider, maar ook met medestudenten die voor een vergelijkbare leersituatie als jij gekozen hebben. Zo biedt e-Connect jou de inspiratie en motivatie die je anders in bijeenkomsten zou hebben opgedaan. Voor de afronding van je module heb je opnieuw persoonlijk contact met jouw begeleider, zodat je precies weet wat er van je wordt verwacht en zeker weet dat je goed voorbereid begint aan het examen of de opdracht waarmee de module wordt afgerond.

Efficiënte oplossingen voor vaardig­heidsontwikkeling

Bepaalde vaardigheden en competenties zijn niet goed op afstand te ontwikkelen, maar maken wel deel uit van uw opleiding, zoals management­vaardigheden en communicatieve vaardigheden. je oefent aan de hand van concrete situaties en werkt zo heel effectief aan de ontwikkeling van jouw vaardigheden. Hierbij krijg je begeleiding door jouw docent.

Flexibele instroom en planning

Ook voor de thuisstudievariant gelden verschillende startmomenten per jaar. Onze modulaire aanpak stelt je in de gelegenheid om in overleg met onze studieadviseurs een planning op maat te maken voor jouw specifieke situatie. Dit maakt het ook mogelijk om, mocht dat nodig zijn, tijdelijk jouw studie stop te zetten of in een lager tempo voort te zetten. Uiteraard heeft dit consequenties voor de uiteindelijke doorlooptijd van de totale opleiding. Daarom is het belangrijk dit goed af te stemmen met onze studie­adviseurs. In de praktijk blijkt dat juist deze flexibiliteit van groot belang is voor de mensen voor wie wij onze opleidingen ontwikkelen. Mensen zoals jij dus.

Lage uitval door de unieke aanpak

Er zijn natuurlijk veel opleidingsinstituten die thuisstudie aanbieden. Maar er is er maar één met de Markus Verbeek Praehep-aanpak. Deze aanpak heeft zich inmiddels­ bewezen als een uiterst succesvolle formule met een zeer lage uitval. Door de unieke combinatie van flexibel thuis studeren, de heldere structuur met duidelijke mijlpalen en tussentijdse resultaten, de persoonlijke begeleiding en de flexibele startmomenten en planning­ heeft Markus Verbeek Praehep voor jou de perfecte thuisstudie weten te ontwikkelen!

Wij hebben elke maand een digitale open avond!
Wil jij alles weten over onze opleidingen? Meld je dan aan voor één van onze digitale open avonden. Wij vertellen over klassikaal studeren, e-Learning en de virtual classroom. Daarnaast krijg je informatie over onze manier van lesgeven en kun je direct vragen stellen.