Alle events

Open avonden

Terugblik: 125 jaar Markus Verbeek Praehep

Markus Verbeek Praehep bestaat 125 jaar! Dat vierden we op 27 mei 2021 met een online event boordevol inspiratie. Was je erbij? Dan hopen we dat je het net zo leuk vond als wij. Nog even nagenieten? Bekijk dan de sfeerimpressie.

Dit waren de hoogtepunten

Omdat wij ons jubileumevent online organiseerden, konden wij er ondanks de geldende maatregelen een echt feest van maken met inspirerende gasten en een quiz voor (oud-)studenten, docenten en medewerkers van Markus Verbeek Praehep. Heb je het gemist? Bekijk dan hieronder de hoogtepunten van het event.
 

Keynote speech Erik Scherder: “Hoe drukker, hoe beter!”

Tijdens zijn inspirerende keynote speech vertelde hoogleraar Erik Scherder waarom een druk bestaan goed is voor ons brein. Volgens hem is veel verschillende dingen doen erg belangrijk voor je brein, vooral wanneer je ouder dan 30 jaar bent. Tijdens het event maakte hij dan ook een compliment naar onze studenten die naast hun drukke baan ook nog een opleiding volgen.
 

Oud-directeur Wim Tijhaar aan het woord

De deelnemers aan het event reageerden zeer enthousiast op het terugzien van oud-directeur (1970-1999) Wim Tijhaar. Hij begon in 1963 als docent bij Markus Verbeek Praehep, dat toen nog een kleinschalig instituut was. In zijn tijd als docent en later als directeur heeft hij dit instituut enorm zien groeien en ontwikkelen. Tijdens het event haalde Tijhaar herinneringen op aan zijn tijd bij Markus Verbeek Praehep.
 

De Grote MVP-Quiz

De deelnemers aan het event hoefden zeker niet alleen maar te luisteren. Tijdens het gehele event konden zij vragen stellen en discussiëren via de chat. Daarnaast was er de Grote MVP-Quiz waarmee mooie prijzen te winnen vielen voor de student, docent en medewerker die het meest over Markus Verbeek Praehep wisten.
 

Het feest is nog niet voorbij!

Ons online jubileumevent mag dan wel afgelopen zijn, op 29 december 2021 bestaan we pas écht 125 jaar. Daarom staat ook de rest van 2021 in het teken van ons 125-jarig bestaan. We gaan dit jaar dan ook nog vaak terugblikken op de hoogtepunten van de afgelopen 125 jaar. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op LinkedIn.

Alles wat je moet weten over dit feestelijke event:

Wanneer: 27 mei 2021, 14.00 – 16.00 uur
Waar: Vanuit je eigen woonkamer (Microsoft Teams)
Wat: Keynote speech Erik Scherder, quiz met mooie prijzen en inspirerende interviews

Wat kun je verwachten?

Erik Scherder: “Hoe drukker, hoe beter!”

Robots nemen ons werk over. Daardoor verandert onze functie en ook de competenties die we daarvoor nodig hebben. Is dat erg? Beslist niet. Sterker nog, constant uitgedaagd worden is juist goed voor je brein, net als een druk bestaan. Daarover gaat de keynote speech van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Volgens hem is veel verschillende dingen doen erg belangrijk voor je brein, vooral wanneer je ouder dan 30 jaar bent. Zorg dus dat je jezelf blijft ontwikkelen en je brein bezig houdt. Twijfel je nog of je je gaat aanmelden voor ons online event, omdat je het eigenlijk te druk hebt? Dan is dit event waarschijnlijk precies wat je brein nodig heeft.

Over Erik Scherder

Erik Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Misschien ken je hem van DWDD University, waarvoor hij drie hoorcolleges over het brein verzorgde. Hij heeft al diverse onderwijsprijzen ontvangen voor zijn bevlogenheid en enthousiasme. 

De Grote MVP-Quiz: win een studiereis t.w.v. € 1.250,-

Weet jij alles over Markus Verbeek Praehep en de ontwikkelingen in je vakgebied? Doe dan mee aan de Grote MVP-Quiz en misschien ben jij straks wel de gelukkige winnaar van een van de mooie prijzen. We geven onder andere 10 headsets weg. Handig voor gebruik in de virtual classroom of je meetings vanuit huis. De hoofdprijs is een studiereis naar keuze t.w.v. € 1.250,-.

Ook voor de topscorers onder onze medewerkers en docenten hebben we een mooie prijs. Deze zullen we op 27 mei bekendmaken. Zorg dus dat je erbij bent!


Klaar voor de volgende 125 jaar

Sinds de oprichting van (de voorloper van) Markus Verbeek Praehep in 1896 is er natuurlijk een hoop veranderd. Wat waren de hoogtepunten van de afgelopen 125 jaar? En welke ontwikkelingen kunnen we de komende jaren verwachten? We spreken erover met directeur Frank Bakker en oud-directeur Wim Tijhaar.
 

Ben je erbij op 27 mei? Meld je dan snel aan!

Meld je aan!
Beeld: Daan Brand