Alle events

Open avonden

Terugblik: 125 jaar Markus Verbeek Praehep

Markus Verbeek Praehep bestaat 125 jaar! Dat vierden we op 27 mei 2021 met een online event boordevol inspiratie. Was je erbij? Dan hopen we dat je het net zo leuk vond als wij. Nog even nagenieten? Bekijk dan de sfeerimpressie.

Dit waren de hoogtepunten

Omdat wij ons jubileumevent online organiseerden, konden wij er ondanks de geldende maatregelen een echt feest van maken met inspirerende gasten en een quiz voor (oud-)studenten, docenten en medewerkers van Markus Verbeek Praehep. Heb je het gemist? Bekijk dan hieronder de hoogtepunten van het event.
 

Keynote speech Erik Scherder: “Hoe drukker, hoe beter!”

Tijdens zijn inspirerende keynote speech vertelde hoogleraar Erik Scherder waarom een druk bestaan goed is voor ons brein. Volgens hem is veel verschillende dingen doen erg belangrijk voor je brein, vooral wanneer je ouder dan 30 jaar bent. Tijdens het event maakte hij dan ook een compliment naar onze studenten die naast hun drukke baan ook nog een opleiding volgen.
 

Oud-directeur Wim Tijhaar aan het woord

De deelnemers aan het event reageerden zeer enthousiast op het terugzien van oud-directeur (1970-1999) Wim Tijhaar. Hij begon in 1963 als docent bij Markus Verbeek Praehep, dat toen nog een kleinschalig instituut was. In zijn tijd als docent en later als directeur heeft hij dit instituut enorm zien groeien en ontwikkelen. Tijdens het event haalde Tijhaar herinneringen op aan zijn tijd bij Markus Verbeek Praehep.
 

De Grote MVP-Quiz

De deelnemers aan het event hoefden zeker niet alleen maar te luisteren. Tijdens het gehele event konden zij vragen stellen en discussiëren via de chat. Daarnaast was er de Grote MVP-Quiz waarmee mooie prijzen te winnen vielen voor de student, docent en medewerker die het meest over Markus Verbeek Praehep wisten.
 

Het feest is nog niet voorbij!

Ons online jubileumevent mag dan wel afgelopen zijn, op 29 december 2021 bestaan we pas écht 125 jaar. Daarom staat ook de rest van 2021 in het teken van ons 125-jarig bestaan. We gaan dit jaar dan ook nog vaak terugblikken op de hoogtepunten van de afgelopen 125 jaar. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op LinkedIn.