Training Loonbelasting

Korte praktijkgerichte training voor loonaangiften - 2 dagen

Nieuw bij MVP
Bekijk kosten Zie kostenoverzicht
PDF aanvragenDirect inschrijven035 - 760 48 50 06 82 34 68 19

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vrij: 08:00 - 17:00 uur

Algemeen

De Training Loonbelasting brengt je in korte tijd de belangrijkste aspecten van dit interessante vakgebied bij. Je leert hoe je berekeningen op een efficiënte en effectieve manier kunt maken. Na deze training ben je in staat de loonbelasting voor het personeel in te vullen en vragen over dit onderwerp te beantwoorden.

Voor wie?

Je hebt een (financieel) administratieve functie en je wilt meer weten over het aangifte doen voor loonheffingen. Ook als je niet werkzaam bent op de administratie, maar je toch kundig wilt worden in dit vakgebied, kun je deze interessante training volgen.

Aanpak

Tijdens deze training ga je praktijkgericht aan de slag met de theorie op het gebied van loonheffingen. Je wordt tijdens de bijeenkomsten begeleid door zeer ervaren docenten uit de financiële praktijk. Dit geeft de mogelijkheid om veel onderdelen uit de beroepspraktijk in de bijeenkomsten te gebruiken. Zo wordt de gehele training afgestemd op jouw eigen beroepsomgeving. Je zult merken dat je daardoor snel resultaat boekt.

Na deze training kun je met meer gemak de loonadministratie oppakken voor het onderdeel loonaangifte. Je hebt kennis van de wet-en regelgeving die hiervoor nodig is en je maakt bruto- en nettoloonberekeningen. Daarnaast bezit je kennis over de werkkostenregeling, vrijstellingen, tabellen en heffingskortingen. De training sluit je af met een certificaat.

De training wordt in kleine groepen verzorgd met maximaal 12 deelnemers, waardoor je veel persoonlijke aandacht van jouw trainer krijgt.

Programma

Programma

In deze praktijkgerichte training komen onder leiding van zeer deskundige trainers de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Wat is loonbelasting?
 • Berekening bruto- en nettoloon
 • Rol van de overheid
 • Wijze van heffing
 • Verschillende tarieven
 • Werkkostenregeling
 • Vrije vergoedingen
 • Tabellen
 • Heffingskortingen
 • Verstrekkingen
 • Pensioenregeling
 • Levensloopregeling
 • Sociale verzekeringen

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat van deelname ‘Training Loonbelasting‘ van Markus Verbeek Praehep.

Planning

Duur

De training duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken.

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 990,-
Trainingsmateriaal: € 99,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Trainingskosten: € 990,-
Trainingsmateriaal: € 99,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onderdeel van

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren