Financiële Stromen bij Decentralisatie

Alle actualiteiten en inzichten in de financiële gevolgen van decentralisaties - 2 dagen

Nieuw bij MVP
8 Locaties Door heel Nederland
jun '18 Eerstvolgende startmoment
Dag Lesmomenten
Bekijk kosten Zie kostenoverzicht
PDF aanvragenDirect inschrijven035 - 760 48 50 06 82 34 68 19

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vrij: 08:00 - 17:00 uur

Algemeen

De decentralisaties op het gebied van de jeugdzorg, de uitvoering van de nieuwe Wmo en de Participatiewet brengen ingrijpende financiële gevolgen met zich mee. De financiële middelen die aan gemeenten ter beschikking worden gesteld, zijn echter beperkt. De financiële stromen raken immers alle betrokken budgetten. Maar wat betekent dit precies voor de planning-en-controlcyclus? Wat zijn de mogelijkheden en risico’s rondom het ontschotten van de decentralisatiebudgetten? En welke gevolgen heeft dit voor de werkprocessen en de administratieve organisatie? Daarover gaat het in deze training. Deze training word uitgevoerd door onze businesspartner Bestuursacademie Nederland.

Voor wie?

Je bent beleidsadviseur of projectmedewerker in het sociaal domein en wilt inzicht in de financiële stromen rondom de decentralisaties binnen dit domein.

Aanpak

De training gaat achtereenvolgens in op de wijze waarop de macrobudgetten van de 3 decentralisaties zijn bepaald en hoe deze zijn verdeeld onder de afzonderlijke gemeenten. De afzonderlijke taken die allemaal op de gemeenten afkomen, worden besproken, samen met manieren om grip te krijgen op de uitvoering van de decentralisaties. Hierbij wordt ingegaan op het beschrijven van de werkprocessen, de planning-en-controlcyclus en de noodzaak tot het sturen op de gewenste output. Ook worden de verschillende wijzen toegelicht waarop de decentralisaties in de begroting kunnen worden verwerkt. Tot slot wordt ingegaan op de bedrijfsvoeringsaspecten binnen het sociaal domein en hoe deze worden beïnvloed door de nieuwe taken.

Tijdens deze training kun je zelf praktijkvoorbeelden inbrengen. Deze worden in de groep besproken, zodat je ook van elkaar kunt leren.

Programma

Programma

Tijdens deze training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Decentralisatie binnen het sociaal domein
  • Financiële gevolgen van de decentralisaties
  • Theoretisch kader waaraan de verwerking van de financiële gevolgen moeten voldoen
  • Effecten van de decentralisaties op de planning-en-controlcyclus
  • Nieuwe taken en de financiële verantwoording daarvan
  • Mogelijkheden en risico’s van het ontschotten van de decentralisatiebudgetten
  • Werkprocessen en de administratieve organisatie
  • Btw-aspecten die een rol kunnen spelen bij samenwerkingsverbanden of uitbestedingsvraagstukken
  • Wijze van inkoop versus aanbesteding bij het aangaan van contracten met derden
  • Financiële risico’s binnen de nieuwe taakvelden

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat van deelname ‘Financiële Stromen bij Decentralisatie‘ van Bestuursacademie Nederland.

Planning

Duur

De training duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken.

Indien het startmoment niet voldoet aan uw wensen, verwijzen wij u graag naar de moduleplanner. Hier krijgt u, na selectie van de gewenste opleiding, op een overzichtelijke wijze te zien welke onderliggende modules op welk moment en waar te volgen zijn.

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij MVP kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
MVP is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Trainingskosten € 799,-
Trainingsmateriaal € 50,-
Locatiekosten € 59,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 993,-

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 799,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onderdeel van

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.