CMA Part 2: Financial Decision Making

Deel 2 van de opleiding Certified Management Accountant (CMA) - 6 maanden
Trainingen

Duur

6 maanden

Eerstvolgende startmoment

23-09-2019

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 528 0811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze opleiding vormt het eerste van de 2 delen van de opleiding tot Certified Management Accountant (CMA). CMA wordt internationaal erkend en herkend als waardevolle opleiding. Het is hét internationale alternatief voor opleidingen voor Register Controller. In dit tweede deel wordt ingegaan op het maken en begrijpen van financiële rapportages met gebruik van verschillende analysemethoden. In slechts 6 maanden word je voorbereid op het officiële examen van het Institute of Management Accountants (IMA). Je kunt je ook inschrijven voor de complete opleiding.

Voor wie?

Je bent op HBO- of academisch niveau werkzaam in de financieel administratieve sector, als business controller, CFO of accountant in business. Je hebt een internationale werkomgeving, of internationale ambities, en wilt een waardevol diploma op financieel gebied behalen. Hiermee toon je wereldwijd aan dat je de kennis en vaardigheden hebt die van een hoogopgeleide financieel professional gevraagd worden.

Door je apart in te schrijven voor de 2 delen van de opleiding Certified Management Accountant (CMA), kun je de onderdelen in je eigen tempo volgen. Hiermee heb je nog meer flexibiliteit.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke toelatingseisen voor deze opleiding. Wel heb je enige voorkennis op Bachelorniveau nodig op het gebied van economie, statistiek en boekhouden.

Daarnaast gelden er eisen om toegelaten te worden tot de externe CMA-examens. Hiervoor is een registratie verplicht. Ook dien je in het bezit te zijn van minimaal een erkend Bachelorgetuigschrift. Zie voor meer informatie hierover de website van IMA: www.imanet.org.

Aanpak

De opleiding bestaat uit Part 2 van de certificering. De lessen sluiten aan op de vaste examenperioden van IMA. Een ervaren docent behandelt alle examenstof en gebruikt daarbij voorbeelden uit de praktijk. De bijeenkomsten worden verzorgd in het Engels, om je zo goed mogelijk op de Engelstalige examens voor te bereiden. Het programma wordt afgerond met een dag examentraining.

Part 2 is een logisch vervolg op Part 1. Het is daarom aan te raden om de beide delen in volgorde te doorlopen, al is dit niet noodzakelijk of verplicht. Je kunt je ook voor het totaalpakket inschrijven.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Section A: Financial Statement Analysis
  • Section B: Corporate Finance
  • Section C: Decision Analysis
  • Section D: Risk Management
  • Section E: Investment Decisions
  • Section F: Professional Ethics
  • Exam Training Part 2

Examen en certificaat

Je schrijft zelf in voor het examen bij IMA. Voor de certificering moeten de examens van Part 1 en Part 2 behaald worden conform de door IMA gestelde voorwaarden. Er worden geen eisen gesteld aan de volgorde van deze examens.

Om je Certified Management Accountant te mogen noemen heb je daarnaast 2 jaar relevante werkervaring nodig, te behalen in een periode van maximaal 7 jaar. Daarnaast is een actief lidmaatschap bij IMA vereist. CPD (Continual Professional Development) maakt hier deel van uit. Hiervoor organiseert IMA jaarlijks activiteiten.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De opleiding duurt 6 maanden.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld
€ 1.590,-
Studiemateriaal
€ 450,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 150,-
Locatiekosten
€ 177,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.382,-

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 528 0811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur