CMA Part 1: Financial Planning, Performance and Analytics

Deel 1 van de opleiding Certified Management Accountant (CMA) - 6 maanden
CMA

Duur

6 maanden

Eerstvolgende startmoment

23-09-2019

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 528 0811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze opleiding vormt het eerste van de 2 delen van de opleiding tot Certified Management Accountant (CMA). CMA wordt internationaal erkend en herkend als waardevolle opleiding. Het is hét internationale alternatief voor opleidingen voor Register Controller. In dit eerste deel staan financiële rapportage, planning en control centraal. In slechts 6 maanden word je voorbereid op het officiële examen van het Institute of Management Accountants (IMA). Je kunt je ook inschrijven voor de complete opleiding.

Voor wie?

Je bent op HBO- of academisch niveau werkzaam in de financieel administratieve sector, als business controller, CFO of accountant in business. Je hebt een internationale werkomgeving, of internationale ambities, en wilt een waardevol diploma op financieel gebied behalen. Hiermee toon je wereldwijd aan dat je op Masterniveau de kennis en vaardigheden hebt die van een hoogopgeleide financieel professional gevraagd worden.

Door je apart in te schrijven voor de 2 delen van de opleiding Certified Management Accountant (CMA), kun je de onderdelen in je eigen tempo volgen. Hiermee heb je nog meer flexibiliteit.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke toelatingseisen voor deze opleiding. Wel heb je enige voorkennis op Bachelorniveau nodig op het gebied van economie, statistiek en boekhouden.

Daarnaast gelden er eisen om toegelaten te worden tot de externe CMA-examens. Hiervoor is een registratie verplicht. Ook dien je in het bezit te zijn van minimaal een erkend Bachelorgetuigschrift. Zie voor meer informatie hierover de website van IMA: www.imanet.org.

Aanpak

De opleiding bestaat uit Part 1 van de certificering. De lessen sluiten aan op de vaste examenperioden van IMA. Een ervaren docent behandelt alle examenstof en gebruikt daarbij voorbeelden uit de praktijk. De bijeenkomsten worden verzorgd in het Engels, om je zo goed mogelijk op de Engelstalige examens voor te bereiden. Het programma wordt afgerond met een dag examentraining.

Deze opleiding vormt het eerste van de 2 delen om Certified Management Accountant (CMA) te worden. Je kunt je ook voor het totaalpakket inschrijven.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Section A: External Financial Reporting Decisions
 • Section B: Planning, Budgeting and Forecasting
 • Section C: Performance Management
 • Section D: Cost Management
 • Section E: Internal Controls
 • Section F: Technology and Analytics
 • Exam Training Part 1

Examen en certificaat

Je schrijft zelf in voor het examen bij IMA. Voor de certificering moeten de examens van Part 1 en Part 2 behaald worden conform de door IMA gestelde voorwaarden. Er worden geen eisen gesteld aan de volgorde van deze examens.

Om je Certified Management Accountant te mogen noemen heb je daarnaast 2 jaar relevante werkervaring nodig, te behalen in een periode van maximaal 7 jaar. Ook is een actief lidmaatschap bij IMA vereist. CPD (Continual Professional Development) maakt hier deel van uit. Hiervoor organiseert IMA jaarlijks activiteiten.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

Deze opleiding duurt 6 maanden.

Wil je voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Iedere zomer actualiseren wij het opleidingsaanbod. Het studieprogramma kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kan je met behulp van de knop aangeven of je de opleidingsvariant van voor of na de zomer wilt bekijken.

Start voor de zomer
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Lesgeld: € 1.590,-

Studiemateriaal: € 450,-

Reprorechten: € 15,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

De volgende kosten zijn niet inbegrepen in het programma:

 • Registratiekosten IMA (USD 15,-)
 • Entrance fee CMA (USD 250,-)
 • Examengeld Part 1 (USD 415,-)
 • Lidmaatschap IMA (USD 230,- per jaar)

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 528 0811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur