• Home
  • Certified Management Accountant (CMA)

Certified Management Accountant (CMA)

Het internationale alternatief voor de RC-opleiding op Masterniveau - 12 maanden
CMA

Duur

12 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

12-10-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De opleiding tot Certified Management Accountant (CMA) is bedoeld voor de financieel professional die werkt bij een organisatie met internationale contacten of met internationale ambities. De opleiding tot CMA bestaat uit 2 delen (parts) op Masterniveau. In Part 1 staan financiële rapportage, planning en control centraal. Part 2 omvat onder andere financiële analyse, riskmanagement en ethiek. In 12 maanden word je zo voorbereid op de 2 officiële examens van het Institute of Management Accountants (IMA). CMA wordt internationaal erkend en herkend als de benchmark voor management accountants. Het is hét internationale alternatief voor opleidingen voor Register Controller. IMA® (Institute of Management Accountants), met meer dan 140.000 leden, is de wereldwijde vereniging van accountants en financieel professionals in het bedrijfsleven en is een van de grootste en meest gerespecteerde verenigingen die uitsluitend gericht zijn op het bevorderen van management accounting professionals.

Voor wie?

Je bent op HBO- of academisch niveau werkzaam in de financieel economische en administratieve sector, als finanical of business controller, accountant in business of CFO. Je hebt een internationale werkomgeving of internationale ambities en wilt een waardevol wereldwijd erkend diploma op financieel gebied behalen. Hiermee toon je aan dat je op Masterniveau de kennis en vaardigheden hebt die van een hoogopgeleide financieel professional gevraagd worden.

Aanpak

Markus Verbeek Praehep werkt voor deze opleiding met 'state-of-the-art' lesmateriaal. We kiezen er bewust voor om al onze studenten te laten werken met het Platinum Package dat internationaal wordt geroemd, een fantastisch systeem. Naast de ondersteuning van onze ervaren docent werk je met een leeromgeving met de volgende kenmerken:

  • Instructieclips, PowerPointslides en samenvattingen voor elke sectie en elk onderwerp
  • Diagnostische toetsen, zodat je vooraf kunt zien waar de meeste aandacht aan moet worden besteed
  • Exam Planner. Geef aan wanneer je start en wanneer je examen wilt doen, hoeveel uur je op welke dagen kunt studeren en het systeem berekent wat je op welke dagen moet doen. Loop je uit? Geen probleem, de planner past je route aan
  • Score Predictor. Weet wanneer je klaar bent voor het examen met deze nieuwste functionaliteit die je een betrouwbaar scorebereik biedt voor elke sectie en voor het hele examen
  • Flash Cards die je helpen om je kennis te automatiseren en te memoriseren
  • Unlimited Access Until You Pass

De volgende kosten zijn niet inbegrepen in het programma:

Registratiekosten IMA (USD 15,-)

Entrance fee CMA (USD 250,-)

Examengeld Part 1 en Part 2 (USD 415,- per deel)

Lidmaatschap IMA (USD 230,- per jaar)

Bij het afleveren van het lesmateriaal op je huisadres wordt er gevraagd om de douaneheffing te voldoen van ongeveer € 40,-. Helaas is dat niet anders te regelen zonder dat dit ten koste gaat van de levertijd.

Extra voordeel

Je kunt je ook voor afzonderlijke modules inschrijven. Neem je echter deze opleiding in zijn geheel af? Dan ben je 15-25% voordeliger uit.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke toelatingseisen voor deze opleiding. Wel heb je enige voorkennis op Bachelorniveau nodig op het gebied van economie, statistiek en bedrijfsadministratie.

Om toegelaten te worden tot de externe CMA-examens gelden er eisen. Hiervoor is een registratie bij IMA verplicht. Ook dien je in het bezit te zijn van minimaal een erkend Bachelorgetuigschrift. Zie voor meer informatie hierover de website van IMA: www.imanet.org.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur