Adviseren bij Bedrijfsoverdracht van IB-ondernemingen

Kennis en vaardigheden voor advies over overdracht, opvolging en beëindiging - 3 dagen
Trainingen en Korte Cursussen

Duur

Eerstvolgende startmoment

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 528 0811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vroeg of laat komen alle bedrijfseigenaren voor de keuze te staan: het bedrijf verkopen, staken of overdragen. Dat klinkt simpeler dan het is. In de loop van de tijd zal er waarschijnlijk een verschil ontstaan zijn tussen de boekwaarde van het bedrijf en de economische waarde. In deze training van NIBE-SVV leer je deze en andere financiële gevolgen van verkoop, staking en overdracht voor de betrokkenen overzien. Hierbij houd je rekening met onder meer inkomsten-, schenk-, erf-, overdrachts- en omzetbelastingen. Bovendien verlies je de persoonlijke situatie van je klant niet uit het oog. Het bedrijf heeft daarnaast waarschijnlijk een emotionele waarde gekregen. Je leert daarom in deze praktijkgerichte training om de klant op een persoonlijke en professionele wijze bij te staan.

Voor wie?

De training Adviseren bij Bedrijfsoverdracht van IB-ondernemingen is speciaal ontwikkeld voor commercieel ondersteuners en (aankomend) accountmanagers Private Banking, financieel adviseurs, (aankomend) accountmanagers MKB/Grootzakelijk en buitendienstmedewerkers bij zakelijke intermediairs.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist. MBO-werk- en -denkniveau en ervaring met IB-ondernemingen is wel aan te bevelen.

Aanpak

Het doel van deze training is dat je kennis van en inzichten over alle aspecten van bedrijfsoverdracht en -staking ontwikkelt. Niet alleen krijg je op de praktijk georiënteerde vakkennis aangereikt, je ontwikkelt ook alle nodige vaardigheden. Deze training is opgesplitst in drie onderwerpen: kennis van de sector; juridische, fiscale en financiële kennis en interventie. Hierbij besteed je twee dagen aan de theorie en een dag aan de ontwikkeling van je vaardigheden. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een moderne online leeromgeving maakt deze training bijzonder effectief. Je docenten en trainers beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van acceptatie en claimbehandeling. Zij dagen je uit om steeds de koppeling te maken met je eigen beroepspraktijk.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 7 uur per bijeenkomst.

Vervolgopleiding

  • Belastingpraktijk voor de IB-ondernemer, BV en DGA
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Kennis sector

  • Huidige ontwikkeling en middellange en lange termijn binnen een sector
  • Fiscale aspecten van de ontwikkeling en daaraan verbonden fiscale thema’s
  • Samenhang tussen verschillende inkomstenbronnen
  • Diverse stakingsvarianten en gevolgen van diverse heffingswetten (inkomsten-, schenk-, erf-, overdrachts- en omzetbelasting)

Juridische, fiscale en financiële kennis

  • Bedrijfsopvolging
  • Beëindigen en aangaan van samenwerkingsverbanden
  • Stakingsvormen en faciliteiten (inkomsten-, schenk-, erf-, overdrachts- en omzetbelasting)

Intervisie

  • Het geleerde toepassen in klantcontact praktijk
  • Klantgesprek op een ander niveau en andere manier toepassen

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat van deelname ‘Adviseren bij Bedrijfsoverdracht van IB-ondernemingen' van Markus Verbeek Praehep.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

Deze training duurt 3 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.290,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 528 0811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur