Lees de ervaringen van onze studenten

“Ik ben nu een ICT-vaardige financieel professional die ook nog eens je fietsband kan plakken!”

“Het vakgebied van financiële dienstverlening is voor mij een bewuste carrièreswitch geweest. Daarvoor heb ik gewerkt als ICT-beheerder en databaseprogrammeur. Maar ik was direct verkocht toen ik 15 jaar geleden startte met de opleiding Basiskennis Boekhouden. Na het behalen van mijn LBO- en MBO-diploma Boekhouden, ging ik aan de slag als financieel assistent en ben ik gestart met de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie. Nu ik ook dit diploma heb gehaald, geeft dat me een gevoel van rust. Vooruitgang in je carrière, door sollicitatie of promotie, krijg je niet door het diploma alleen, maar het is wel een voorwaarde voor vooruitgang.”

Sanne van Aller-de Buck

 - Administrateur

“Ik heb mijn liefde voor het administratievak met de paplepel ingegoten gekregen”

“Ik ben begonnen met BKB en ben vervolgens via PDB opgeklommen naar MBA bij Markus Verbeek Praehep. Inmiddels heb ik mijn MBA afgerond en ben ik gestart met de Master Register Belastingadviseur. Dankzij de kennis die ik tijdens mijn opleidingen heb opgedaan, kan ik makkelijker vragen van cliënten beantwoorden. Wel vind ik het moeilijk om mijn studie te combineren met mijn werk- en privésituatie. Gelukkig word ik hierbij goed ondersteund door mijn vrouw in de privésfeer. In de toekomst hoop ik de opleiding Register Belastingadviseur succesvol af te ronden en vervolgens mijn Master te behalen.”

Dennis Veron

- Vennoot administratiekantoor

“Ik kijk met een goed gevoel op mijn opleiding terug.”

“Ik begon in 2008 met mijn opleiding bij Markus Verbeek Praehep, omdat ik mijn praktijkkennis wilde uitbreiden met theoretische kennis om van assistent controller door te kunnen groeien naar business controller. Gedurende de opleiding merkte ik dat ik de theorie meteen in de praktijk kon toepassen. Zo beschreef ik voor mijn toenmalige bedrijf stap voor stap hoe het tot meetbare KPI’s kon komen. Mijn leidinggevende noemde het briljant. In oktober heb ik mijn diploma ontvangen, maar ik heb mijn doel al eerder bereikt: ik ben doorgegroeid tot business controller en werk nu in een vergelijkbare functie bij een ander bedrijf.”

Corina Meurer

- Projectcontroller

Ik word bij Markus Verbeek Praehep serieus genomen.

Ik begon ooit als invaller bij Markus Verbeek Praehep. Na een goede evaluatie kreeg ik de vraag of ik niet meer voor MVP wilde doen, en toen mocht ik al snel lessen vanuit de module VPS verzorgen. Inmiddels verzorg ik alweer 3 jaar verschillende modules voor MVP.
 
Als docent hoop ik dat mijn studenten mijn lessen niet als ‘les’ beleven, maar als een ervaring zien. Door mijn inbreng en die van de andere studenten gaat de soms taaie lesstof immers meer leven. Daarnaast worden er tijdens de lessen dingen behandeld die niet in de boeken staan. Ook op die manier draag ik weer bij aan de ontwikkeling van mijn studenten. Andersom leer ik natuurlijk ook weer veel van mijn studenten. Zij komen immers ook uit de praktijk en maken weer dingen mee die in mijn eigen branche niet of weinig voorkomen. Het lesgeven is natuurlijk best vermoeiend, maar het geeft ook veel energie om te zien hoe er na de les nog levendige discussies ontstaan. Ook de ervaringen of vraagstukken die studenten meebrengen naar een les zorgen voor een mooie dynamiek.

Af en toe zit er een student tussen die je bijblijft. Zo had ik een student die verschrikkelijk aan zichzelf twijfelde en de lesstof ook behoorlijk lastig vond. Dankzij een medestudent kreeg hij meer zelfvertrouwen en uiteindelijk is hij ook gewoon voor het examen geslaagd.
 
Of ik ooit heb overwogen te stoppen? Nee! Juist het tegenovergestelde: ik heb pasgeleden een andere baan gekregen, maar ik heb in de gesprekken duidelijk aangegeven dat het kunnen blijven lesgeven voor mij wel een voorwaarde was om de baan te accepteren. Lesgeven via Markus Verbeek Praehep is namelijk ontzettend leuk. Enerzijds mag ik een bijdrage leveren aan een gerenommeerd instituut als MVP. Anderzijds biedt MVP mij ook de mogelijkheden en faciliteiten om me te blijven uitdagen op mijn vakgebied. Ik word serieus genomen en er wordt in me geïnvesteerd.

Alex Schrijver

- Docent en trainer: Payroll


Mijn docentschap is ontstaan uit een soort idealisme.

Mijn docentschap voor Markus Verbeek Praehep is in 2010 ontstaan uit een soort idealisme. Als zelfstandige administrateur, controller en adviseur was ik namelijk altijd aan het 'puinruimen' en ik vroeg me op een gegeven moment af hoe het administratief zo vaak zo'n puinhoop kon worden. Wat als ik mijn kennis en ervaring zou delen, zodat een goed opgeleide administrateur het 'puinruimen' zou kunnen voorkomen? Wellicht een utopie? Inmiddels geef ik alweer een aantal jaren les en het blijft leuk. Elke groep is weer anders en er komen steeds weer vragen waarvan ik mij verbaas dat ik ze niet eerder heb gehad.

Jolanda Mastebroek

- Docent en ontwikkelaar binnen de opleidingen: Basiskennis Boekhouden, Basiskennis Calculatie, PDB, MBA en MBO Bedrijfsadministrateur 3/4.

Wat levert een studie jou op?

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren