• Home
  • Post Bachelor AA en Praktijkopleiding

Post Bachelor AA en Praktijkopleiding

Wil je je AA-titel behalen? Dan moet je voldoen aan de eindtermen die de CEA (Commissie Eindtermen Accountantsopleiding) heeft vastgesteld. Heb je de...

Lees meer

Wil je je AA-titel behalen? Dan moet je voldoen aan de eindtermen die de CEA (Commissie Eindtermen Accountantsopleiding) heeft vastgesteld. Heb je de HBO Bachelor Accountancy afgerond? Dan moet je ook...

Lees meer

Wil je je AA-titel behalen? Dan moet je voldoen aan de eindtermen die de CEA (Commissie Eindtermen Accountantsopleiding) heeft vastgesteld. Heb je de HBO Bachelor Accountancy afgerond? Dan moet je ook de Post-HBO-fase met succes afronden om je titel...

Lees meer

Post Bachelor AA en Praktijkopleiding: 23 opleidingen

Post Bachelor (3) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

Praktijkopleiding AA en Stagebureau (15) Aankomend accountant? Bij ons kun je naast de theoretische opleiding de Praktijkopleiding AA – MKB volgen. Deze duurt nominaal 3 jaar. Beide opleidingen afgerond? Dan mag je je inschrijven als Accountant. Dat kan met een afgeronde HBO Bachelor Accountancy. Als dit niet de Bacheloropleiding Accountancy is, moet je met een schakel- of deficiëntieprogramma minstens de examens in de kernvakgebieden Audit & Assurance, Bestuurlijke Informatieverzorging en Externe Verslaggeving hebben behaald.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden Praktijkopleiding AA en Stagebureau

Modules (1) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Schakelprogramma (3) De onderstaande schakelprogramma’s volg je wanneer je een HBO Bacheloropleiding hebt afgerond en toegelaten wilt worden tot de opleiding Post HBO AA Accountancy – MKB. De CEA en de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) hebben voor deze opleiding strikte vooropleidingseisen vastgesteld. Heb je geen afgeronde HBO Bachelor Accountancy? Dan volg je eerst een van de onderstaande schakelprogramma’s. De duur van deze opleidingen is afhankelijk van je vooropleiding.

Vakopleiding Branche-erkend (1) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

Wil je je AA-titel behalen? Dan moet je voldoen aan de eindtermen die de CEA (Commissie Eindtermen Accountantsopleiding) heeft vastgesteld. Heb je de HBO Bachelor Accountancy afgerond? Dan moet je ook de Post-HBO-fase met succes afronden om je titel te behalen. Deze fase bestaat uit de Post HBO AA Accountancy MKB en de Praktijkopleiding AA Accountancy MKB. Je kunt deze twee opleidingen ook geïntegreerd volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden op deze pagina.
 

Wat houden de Post HBO AA en Praktijkopleiding in?

Met de Post HBO AA Accountancy MKB rond je het theoretische deel van de accountantsopleiding af. Met de Praktijkopleiding AA Accountancy MKB ontwikkel je je vervolgens tot een beginnend beroepsbeoefenaar, zoals voorgeschreven door de NBA. Deze praktijkopleiding doorloop je bij een stagebureau, bijvoorbeeld dat van Markus Verbeek Praehep.
 

Waarom kiezen voor de Praktijkopleiding bij Markus Verbeek Praehep?

Het voordeel van Markus Verbeek Praehep is dat wij hogeschool en stagebureau in één zijn. Dit maakt optimale integratie mogelijk en voorkomt dubbele werkzaamheden. Als erkend stagebureau hebben wij de nieuwe eindtermen heel praktijkgericht ingevuld. We geven je trainingen als POP schrijven, halfjaar- en jaarrapportages schrijven en een individuele workshop eindgesprek. Zo ga je het slotexamen met vertrouwen tegemoet.
 

AA-accountant worden met de geïntegreerde opleiding

Sinds september 2020 kun je bij Markus Verbeek Praehep ook een alternatieve route volgen naar je AA-titel. Met de opleiding Post HBO AA Accountancy – MKB Geïntegreerd behaal je in drie jaar tijd zowel het theoretisch getuigschrift als alle onderdelen uit de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB. In deze drie jaar volg je de theorie en praktijk parallel aan elkaar.

Meer weten over deze opleiding? Lees dan ook ‘Sneller en slimmer naar je AA-titel’.
 

Toelatingsvoorwaarden

In principe is iedereen met een Bachelorgetuigschrift toelaatbaar tot de Post HBO AA Accountancy – MKB. Of je te maken hebt met deficiënties (tekortkomingen) hangt af van je vooropleiding. Is dit het geval? Dan bieden we je een schakelprogramma op maat om deze weg te werken.
 

Meer weten over onze Post HBO AA en Praktijkopleiding?

Bezoek dan ook eens een van onze voorlichtingsbijeenkomsten over dit onderwerp. Hier kom je alles te weten over de verschillende routes naar de AA-titel. Na afloop weet je welk traject het best past bij jou en je organisatie. Heb je behoefte aan persoonlijk advies? Dan helpen onze opleidingsadviseurs je graag. Bel 035 – 5 280 811 of vul ons contactformulier in.