Brochure downloaden

  • Direct in jouw mailbox
  • Alle informatie overzichtelijk in één document
  • Eenvoudig te delen of te printen
  • Home
  • Financieel management en Business Control

Financieel management en Business Control

Voor business controllers brengt de digitale revolutie binnen de financiële sector veranderingen met zich mee. Waar de financial controller langzaam maar zeker de rol van informatiemanager op zich neemt, gaat de business controller nog een stapje verder. Die wordt de sparringpartner voor het management....

Lees meer

Voor business controllers brengt de digitale revolutie binnen de financiële sector veranderingen met zich mee. Waar de financial controller langzaam maar zeker de rol van informatiemanager op zich neemt, gaat de business controller nog een stapje verder. Die wordt de sparringpartner voor het management....

Lees meer

Voor business controllers brengt de digitale revolutie binnen de financiële sector veranderingen met zich mee. Waar de financial controller langzaam maar zeker de rol van informatiemanager op zich neemt, gaat de business controller nog een stapje verder. Die wordt de sparringpartner voor het management....

Lees meer

Vroeg inschrijven loont!

Wil je dit najaar starten met een opleiding? Wacht dan niet te lang met inschrijven. Wanneer je je voor 31 juli inschrijft met actiecode vroegboekkorting2021, profiteer je van 10% vroegboekkorting op je cursusgeld.

Financieel management en Business Control: 99 opleidingen

Masteropleiding (5) Een Masteropleiding duurt 2 jaar en is opgebouwd uit 7 verschillende Masterclasses. Je rondt de Masteropleiding af met een scriptie. Na afronding ontvang je een officieel getuigschrift en kan je de bijbehorende Mastertitel voeren. Om toegelaten te worden tot een Masteropleiding, dien je een HBO Bachelor- of academische opleiding afgerond te hebben, aangevuld met 2 jaar relevante werkervaring.

Masterclass (11) Om toegelaten te worden tot een Masterclass heb je enkele jaren relevante werkervaring en in de meeste gevallen een afgeronde opleiding op HBO Bachelor- of WO-niveau nodig. Een Masterclass wordt individueel afgerond met een eindopdracht of case. Met dit diploma kan je vaak versneld doorstuderen in een Masterprogramma of een volledige Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (1) Onze HBO Bacheloropleidingen duren ongeveer 3 jaar. Ze bestaan uit 3 fasen en een individuele afstudeerfase. Na afronding van de opleiding ontvang je een Bachelorgetuigschrift en mag je de bijbehorende internationaal erkende Bachelortitel voeren. Om toegelaten te worden tot een HBO Bacheloropleiding heb je minimaal een HAVO- of MBO niveau 4-diploma of ben je minimaal 21 jaar.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post-Bachelor (15) De duur van onze Post Bacheloropleidingen varieert van 10 maanden tot 2 jaar. Een Post Bacheloropleiding is opgebouwd uit modules. Elke module wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen. Je kunt deelnemen aan een Post Bacheloropleiding als je een vooropleiding op HBO-niveau hebt.

HBO Associate Degree (1) Een Associate Degree heeft een doorlooptijd van ongeveer 2 jaar en is modulair opgebouwd. Je rondt elke module af met een moduleopdracht of examen. Je sluit de totale opleiding af met een wettelijke graad, de Associate Degree. Je kan aan een Associate Degree deelnemen met een HAVO-, VWO- of volledig MBO-diploma, een HBO-propedeuse of als je minimaal 21 jaar bent.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

HBO Programma (15) De HBO-programma’s bestaan meerdere modules en duren 3 maanden tot 1 jaar. Bij HBO-programma’s van 3 of 4 modules werk je aan een eindopdracht. Met het diploma van een HBO-programma kan je versneld doorstuderen naar een Bachelorgetuigschrift bij Markus Verbeek Praehep.

Modules (3) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (23) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Trainingen en Korte Cursussen
NVAO-geaccrediteerd
Trainingen en Korte Cursussen
NVAO-geaccrediteerd
2 dagen Trainingen en Korte Cursussen

Executive Master (6) Onze Executive Masterprogramma’s op HBO Bachelor- of WO-niveau duren maximaal 6 maanden. Een Executive Master rond je af met een eindopdracht of case. AA of RA Accountant? Dan kun je er PE-punten mee behalen.

PE NBA cursussen en trainingen (11) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen

PE NIRPA cursussen en trainingen (3) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

Vakopleiding Branche-erkend (1) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

Professional Master (3) Een Professional Master is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van de Professional Master kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Voor business controllers brengt de digitale revolutie binnen de financiële sector veranderingen met zich mee. Waar de financial controller langzaam maar zeker de rol van informatiemanager op zich neemt, gaat de business controller nog een stapje verder. Die wordt de sparringpartner voor het management.

Business controllers richten de informatievoorziening in

Hoe richten we de informatievoorziening in? Over die vraag buigt de business controller zich. Het gaat daarbij meer dan alleen om financiële data. Een meer geïntegreerde aanpak is vereist. De business controller moet het contact onderhouden met andere afdelingen die misschien veel minder kijk hebben op de cijfers. Hoe moeten zij die lezen? En is de informatie die de managers en board krijgen duidelijk genoeg? Als business controller moet je vooral kunnen dóórvragen. Niet iedereen is immers in staat om zijn vraag zo helder te formuleren dat de business controller er wat mee kan.

Ontwikkel nieuwe vaardigheden

De nieuwe rol vraagt andere competenties. De business controller moet kunnen communiceren en adviseren en over ICT-kennis beschikken. Van hem wordt ook verwacht dat hij de uitdijende hoeveelheid data kan analyseren, interpreteren en presenteren. Daarnaast blijft vakkennis noodzakelijk. Er kan nog zoveel geautomatiseerd worden, uiteindelijk moet je wel weten hoe de cijfers in het systeem zijn beland en wat ze betekenen. Data zijn ook niet heilig. Zijn ze wel betrouwbaar? Worden ze op de juiste manier vastgelegd? Welke informatie is er belangrijk voor de business van jouw organisatie? Heb je voldoende lijntjes openstaan naar de verschillende managers die je kunnen helpen om de data juist te interpreteren? Zij zijn wel degenen die de business en de achtergronden kennen.

Wie bepaalt welke data juist zijn?

De supercomputer IBM Watson wordt vaak gebruikt als hét voorbeeld van de innovatie die ons te wachten staat. Nu al is hij veel sneller en nauwkeuriger dan de mens. IBM Watson struint in een noodsnelheid het internet af om data te verzamelen van het internet. Maar… wie bepaalt nu welke data juist zijn? Wat nu als een land als China dat bepaalt? Of landen waar de president zelf wil bepalen welke informatie juist en niet juist is? De achilleshiel van onze informatiemaatschappij. Weet jij hier als business controller mee om te gaan?

Blijf de concurrentie een stap vóór

Wil je als business controller voorop blijven in je vak? Houd er dan rekening mee dat dan niet het recht van de sterkste geldt. Diegene die zich het best kan aanpassen aan de veranderende omstandigheden is de concurrentie altijd een stap voor. Markus Verbeek Praehep weet als geen ander hoe dit werkt. Al bijna 125 jaar haken we aan bij de laatste ontwikkelingen in de financiële markt. Daarop passen wij onze opleidingen aan.

Financiële opleidingen met praktische toepassing

De business controller heeft doorgaans een bacheloropleiding genoten. Als hij doorgroeit in zijn functie is het noodzakelijk om als vervolg te kiezen voor een Post HBO Controllersopleiding of een Master Finance & Control, of voor een wetenschappelijke Masteropleiding. Bij de eerste twee gaat het vooral om de praktische toepassing van het aangeleerde. Uiteraard is dit bij een wetenschappelijke opleiding ook aanwezig, maar daar ligt vaak meer de nadruk op het wetenschappelijk onderzoek. Volg de opleiding in zijn geheel of behaal je Post HBO-diploma of Mastergraad via deelopleidingen (bijvoorbeeld via Masterclasses). 

Soft skills geven financieel manager toegevoegde waarde

Start nu in de Virtual Classroom

Inschrijven is nog steeds mogelijk: Volg je klassikale lessen tijdelijk online via de virtual classroom of via e-learning met switchgarantie.