Accountancy

Werk je bij een accountants- of administratiekantoor en wil je jezelf verder ontwikkelen in de accountancy? Kies dan voor een accountantsopleiding van...

Lees meer

Werk je bij een accountants- of administratiekantoor en wil je jezelf verder ontwikkelen in de accountancy? Kies dan voor een accountantsopleiding van Markus Verbeek Praehep. Of je nu net begint als assistent-accountant...

Lees meer

Werk je bij een accountants- of administratiekantoor en wil je jezelf verder ontwikkelen in de accountancy? Kies dan voor een accountantsopleiding van Markus Verbeek Praehep. Of je nu net begint als assistent-accountant of al meer ervaring hebt, bij...

Lees meer

Accountancy: 136 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
STAP - budget
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

Masteropleiding (2) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Post Bachelor (11) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (7) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

Praktijkopleiding AA en Stagebureau (17) Aankomend accountant? Bij ons kun je naast de theoretische opleiding de Praktijkopleiding AA – MKB volgen. Deze duurt nominaal 3 jaar. Beide opleidingen afgerond? Dan mag je je inschrijven als Accountant. Dat kan met een afgeronde HBO Bachelor Accountancy. Als dit niet de Bacheloropleiding Accountancy is, moet je met een schakel- of deficiëntieprogramma minstens de examens in de kernvakgebieden Audit & Assurance, Bestuurlijke Informatieverzorging en Externe Verslaggeving hebben behaald.

Werk je bij een accountants- of administratiekantoor en wil je jezelf verder ontwikkelen in de accountancy? Kies dan voor een accountantsopleiding van Markus Verbeek Praehep. Of je nu net begint als assistent-accountant of al meer ervaring hebt, bij ons vind je altijd een opleiding die past bij jouw kennis en ervaring. Wil je je AA-titel halen? Dan kun je bij ons de gehele route naar deze titel volgen, waaronder de unieke geïntegreerde opleiding waarmee je de doorlooptijd fors verkort. Het complete aanbod accountancy opleidingen vind je op deze pagina.
 

Waarom accountancy studeren?

Het vak van de accountant verandert. Vakinhoudelijke kennis is en blijft belangrijk, maar het invoerwerk wordt steeds meer geautomatiseerd. Daarbij wordt er steeds vaker een beroep gedaan op de accountant als adviseur op bedrijfseconomisch en fiscaal gebied en bij diverse automatiseringsvraagstukken. Met een studie accountancy ontwikkel je alle kennis en vaardigheden die je in deze rol nodig hebt. Bovendien kun je je na afronding van de accountantsopleiding in het ledenregister van de NBA laten inschrijven zodat je de hoog aangeschreven AA-titel mag voeren.
 

Accountancy-opleidingen op elk niveau

Of je nu net begint in de accountancy, of al enige jaren ervaring hebt, je vindt bij ons altijd een passende accountantsstudie op jouw niveau. Leg een goede basis met de vakopleiding Moderne Bedrijfsadministratie. Of ga juist de diepte in met een HBO Bachelor accountancy of Post Bachelor Accountancy-MKB opleiding. Ook als je al lange tijd in het vak zit is het belangrijk om je vakkennis bij te houden. Bijvoorbeeld met het Fit for Future Programma voor Accountants PE.
 

Hoe word je AA-Accountant?

Wil jij AA-Accountant worden? Dan kun je bij Markus Verbeek Praehep de complete route naar je AA-titel afleggen. Na de HBO Bachelor Accountancy volg je de Post Bachelor AA Accountancy - MKB, gevolgd door de Praktijkopleiding AA Accountancy - MKB via ons stagebureau. Je kunt de theorie en praktijk ook geïntegreerd volgen met de Post Bachelor AA Accountancy - MKB Geïntegreerd. Je vermijdt dan dubbele toetsing en na je bacheloropleiding behaal je al in 3 jaar tijd de AA-titel. Na succesvolle afronding van de Praktijkopleiding of de geïntegreerde opleiding mag je de AA-titel voeren.
 

Waarom kiezen voor een accountancy opleiding van Markus Verbeek Praehep?

Bij Markus Verbeek Praehep studeer je in deeltijd accountancy, waardoor je de opleiding perfect met je drukke baan als (assistent-)accountant kunt combineren. Je kunt in één keer de gehele opleiding volgen, in fases of per module studeren. In onze accountancy-opleidingen komen alle onderwerpen waar de accountant van nu mee te maken krijgt uitgebreid aan de orde. Ook besteden we aandacht aan de juiste beroepshouding, gedrag en ethiek. In onze online leeromgeving kijk je video’s en artikelen over bepaalde onderwerpen eenvoudig nog eens terug, zelfs nadat je de lessen hierover al hebt gehad. En natuurlijk voldoen al onze accountancy-opleidingen aan de actuele eindtermen van de CEA.
 

De studieroute tot AA-Accountant toegelicht