Wegwijs in Transfer Pricing

Leer transfer pricing-beleid te implementeren - 0,5 dag
Trainingen en Korte Cursussen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

10-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ondernemingen moeten op zakelijke basis (‘at arm’s length’) met elkaar handelen. Voor grensoverschrijdende transacties zijn regels en uitgangspunten opgesteld voor het hanteren van zakelijke verrekenprijzen. In de praktijk staat deze materie bekend als ‘transfer pricing’. Was transfer pricing vroeger het speelveld van multinationals, tegenwoordig wordt ook het mkb hier steeds meer mee geconfronteerd. Ook in het mkb ontplooien ondernemingen in toenemende mate internationale activiteiten. Er wordt een vestiging in het buitenland geopend die de producten van de onderneming gaat verkopen. Hoe moet de winst dan worden verdeeld over beide landen? In Nederland is software ontwikkeld die in de buitenlandse vestiging wordt gebruikt. Wat is een zakelijke vergoeding voor het gebruik van die software? Tijdens deze training, van onze businesspartner Fiscount, behandelen we de hoofdlijnen van transfer pricing.

Voor wie?

De training is geschikt voor iedere adviseur en accountant die ondernemingen begeleidt, internationaal opereert of deel uitmaakt van een internationale groep.

Aanpak

Tijdens deze training leer je over transfer pricing. Je gaat aan de slag met de basisprincipes van transfer pricing, de diverse methoden en de documentatieverplichtingen. Als je in gesprek bent met de Belastingdienst, begrijp je precies waar het allemaal over gaat. Daarnaast ben je op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen op het gebied van transfer pricing. Je oefent op intensieve wijze, onder begeleiding van professionals van Fiscount, met cases en opdrachten uit de praktijk. Na deze training ben je bekend met de hoofdlijnen van transfer pricing en documentatieverplichtingen. Je kunt bij klanten onderkennen wanneer deze materie aan de orde is en wat jouw verplichtingen als adviseur zijn.

Permanente educatie

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Fiscount kun je ook aan je PE-verplichting werken en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NOAB en RB. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur