Waarde Toevoegen door Cash Improvement PE

Verzorgd door Irvin Wekking (QC QT) en Denny Sas - 0.5 dag
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

22-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Inzicht in de verschillende kasstroomoverzichten in het kader van de controle en financiële verslaggeving is noodzakelijk, maar is daarbij ook van beperkte toegevoegde waarde voor een ondernemer. Veel adviseurs beloven de ondernemer inzicht te verschaffen in de cashflow met behulp van allerlei softwaretools en dashboards. Maar wie helpt de ondernemer in het daadwerkelijk verzilveren van het verbeterpotentieel in de cashflow? Tijdens deze training laat de trainer aan de hand van een praktijkcase zien langs welke assen je dat aanpakt. Je krijgt inzicht in welke uitdagingen je in de praktijk tegenkomt en wat de uiteindelijke toegevoegde waarde is voor de ondernemer.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor elke financieel professional die meer wil leren over cash improvement. Je bent bijvoorbeeld accountant, bedrijfsadviseur, financial controller, finance manager of business controller. De training is geschikt voor deelnemers met en zonder PE-verplichting.

Aanpak

Met de COVID-19-crisis in het achterhoofd zal 2021 een jaar zijn waarin veel ondernemers de uitdaging hebben om de ontstane schuldenlast af te lossen en de onderneming weer een gezonde kasstroom te laten genereren zodat de onderneming op een financieel gezonde wijze gecontinueerd kan worden.

He vroegtijdig signaleren van problemen bij een onderneming kan door gebruik te maken van data-analyses. De uitkomsten van deze analyses worden vervolgens uitgewerkt in toekomstscenario’s. Goede prognoses en scenarioanalyses geven betrouwbare informatie over de toekomstige kansen en risico’s en maken de onderneming ook wendbaar voor de toekomst. Voor het maken van een goede forecasting en scenarioanalyses is het gebruik van de juiste datasets en het gebruik van een goede softwareapplicatie onontbeerlijk. Maar met het bepalen van de juiste datasets ben je er niet. Er zal ook bepaald moeten worden of de data die gebruikt is betrouwbaar is.

Tijdens deze training vergroot je jouw inzicht in hoe je, eventueel in samenwerking met een specialist, van meer toegevoegde waarde kunt zijn voor de ondernemer. Zo weet je na afloop hoe een cash transformatieproces een ondernemer beweegt om op cash te sturen. Ook beschik je over de kennis en vaardigheden om een ondernemer te helpen bij het creëren van een duurzame cashflow. Er zal aandacht worden besteed aan de verschillende financieringsvormen die de ondernemer ter beschikking staan. Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van praktijkcasuïstiek. Daarbij is er uitgebreide mogelijkheid tot discussie.

Professional uit de praktijk

Irvin Wekking en Denny Sas hebben al vele jaren ervaring als financieel managers bij diverse grote en kleine bedrijven. Daarnaast is Irvin Wekking docent bij NCOI, waar hij les geeft in bedrijfseconomische en financiële vakken. Irvin en Denny zijn expert op het gebied van Corporate Finance en Risk & Treasury Management. Zij houden zich bezig met vraagstukken op het gebied van financiële planning en liquiditeitsbeheer. Door meer grip te krijgen op het werkkapitaal en de cashflow en door daarbij te anticiperen op economische trends en economische ontwikkelingen, kan de ondernemer zijn financiële resultaat optimaliseren.

PE-punten

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep behaal je 43 PE-punten en blijft je kennis actueel. De training past binnen het thema ‘Continuïteit’ dat de NBA in 2021 voor openbaar accountants in de samenstel- en adviespraktijk verplicht heeft gesteld.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Verslaggeving en (dis)continuïteit, waaronder de gevolgen voor de waardering van activa en passiva en voor de samenstellingsopdracht
 • De gevolgen van discontinuïteit voor een bedrijf: wat betekent discontinuïteit voor een bedrijf, welke stappen worden doorlopen
 • Van inzicht naar toegevoegde waarde -> hoe ontdek je het verbeterpotentieel
 • Sturen op cash als belangrijke business driver
 • De Cash Conversion Cycle als vertrekpunt
 • De korte termijn -> het verzilveren van de quick wins
 • De middellange/lange termijn -> een transformatieproces over de gehele O2C/P2P cycle
 • Steunmaatregelen: welke zijn er en welke voorwaarden gelden er?
 • Het zoeken naar en ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen
 • Vroeg signalering van ontwikkelingen; hoe doe je dat, waar ga je heen, wie kan helpen
 • Discontinuïteit en fiscale (on)mogelijkheden
 • Nieuwe financieringsvormen. Op het moment dat het financieren niet meer gaat via de traditionele weg is er wellicht wel een mogelijkheid om via alternatieve wegen financieringen te verkrijgen
 • Data-analyse
 • Het voeren van een gesprek over moeilijke situaties, waaronder continuïteit, gaat over meer dan alleen inhoud. In een dergelijk gesprek is ook het herkennen van niet inhoudelijke signalen en daarmee omgaan belangrijk
 • Scenarioplanning

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat van deelname ‘Waarde Toevoegen door Cash Improvement' van Markus Verbeek Praehep.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

Deze training bestaat uit 1 dagdeel van 10.00 uur tot 12.30 uur. De training vindt plaats bij Carlton President te Utrecht.

Wil je voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Wij actualiseren elk jaar ons opleidingsaanbod. Dat betekent dat bijvoorbeeld het studieprogramma, de opleidingsvariant of de startdatum herzien kan worden. Onder het tabblad Lesplanning vind je nu de startmomenten van na deze zomer. Wil je liever een eerder startmoment kiezen? Klik dan op de knop Start voor de zomer hieronder.

Start voor de zomer
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 275,-
Studiemateriaal
€ 10,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 12,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 297,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen


Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur