Waarde Toevoegen door Cash Improvement PE

Verzorgd door Irvin Wekking (QC QT) en Denny Sas - 0.5 dag
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

22-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Inzicht in de verschillende kasstroomoverzichten in het kader van de controle en financiële verslaggeving is noodzakelijk, maar is daarbij ook van beperkte toegevoegde waarde voor een ondernemer. Veel adviseurs beloven de ondernemer inzicht te verschaffen in de cashflow met behulp van allerlei softwaretools en dashboards. Maar wie helpt de ondernemer in het daadwerkelijk verzilveren van het verbeterpotentieel in de cashflow? Tijdens deze training laat de trainer aan de hand van een praktijkcase zien langs welke assen je dat aanpakt. Je krijgt inzicht in welke uitdagingen je in de praktijk tegenkomt en wat de uiteindelijke toegevoegde waarde is voor de ondernemer.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor elke financieel professional die meer wil leren over cash improvement. Je bent bijvoorbeeld accountant, bedrijfsadviseur, financial controller, finance manager of business controller. Met deze training kun je ook aan je PE-verplichting werken.

Deze training is geschikt voor deelnemers met en zonder PE-verplichting.

Aanpak

Met de COVID-19-crisis in het achterhoofd zal 2021 een jaar zijn waarin veel ondernemers de uitdaging hebben om de ontstane schuldenlast af te lossen en de onderneming weer een gezonde kasstroom te laten genereren zodat de onderneming op een financieel gezonde wijze gecontinueerd kan worden.

He vroegtijdig signaleren van problemen bij een onderneming kan door gebruik te maken van data-analyses. De uitkomsten van deze analyses worden vervolgens uitgewerkt in toekomstscenario’s. Goede prognoses en scenarioanalyses geven betrouwbare informatie over de toekomstige kansen en risico’s en maken de onderneming ook wendbaar voor de toekomst. Voor het maken van een goede forecasting en scenarioanalyses is het gebruik van de juiste datasets en het gebruik van een goede softwareapplicatie onontbeerlijk. Maar met het bepalen van de juiste datasets ben je er niet. Er zal ook bepaald moeten worden of de data die gebruikt is betrouwbaar is.

Tijdens deze training vergroot je jouw inzicht in hoe je, eventueel in samenwerking met een specialist, van meer toegevoegde waarde kunt zijn voor de ondernemer. Zo weet je na afloop hoe een cash transformatieproces een ondernemer beweegt om op cash te sturen. Ook beschik je over de kennis en vaardigheden om een ondernemer te helpen bij het creëren van een duurzame cashflow. Er zal aandacht worden besteed aan de verschillende financieringsvormen die de ondernemer ter beschikking staan. Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van praktijkcasuïstiek. Daarbij is er uitgebreide mogelijkheid tot discussie.

Professional uit de praktijk

Irvin Wekking en Denny Sas hebben al vele jaren ervaring als financieel managers bij diverse grote en kleine bedrijven. Daarnaast is Irvin Wekking docent bij NCOI, waar hij les geeft in bedrijfseconomische en financiële vakken. Irvin en Denny zijn expert op het gebied van Corporate Finance en Risk & Treasury Management. Zij houden zich bezig met vraagstukken op het gebied van financiële planning en liquiditeitsbeheer. Door meer grip te krijgen op het werkkapitaal en de cashflow en door daarbij te anticiperen op economische trends en economische ontwikkelingen, kan de ondernemer zijn financiële resultaat optimaliseren.

Permanente Educatie

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep blijft je kennis actueel en kun je, afhankelijk van de eisen van het betreffende register, inbrengen als PE. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur