• Home
  • Veel Gemaakte Fouten in de Samenstelpraktijk PE

Veel Gemaakte Fouten in de Samenstelpraktijk PE

Verzorgd door dr. Boudewijn de Kock (AA) - 0.5 dag
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

08-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze training worden veelgemaakte fouten in de samenstelpraktijk behandeld. Deze fouten kunnen leiden tot dossiers die van onvoldoende niveau zijn en tot jaarrekeningen waar fouten in zitten. Dit kan weer leiden tot een onvoldoende bij een toetsing van jouw accountantskantoor. Tijdens de training wordt de wet- en regelgeving van de samenstelpraktijk uitgebreid doorgenomen en samengevat. Je frist je kennis op dit gebied op en actualiseert deze. De training wordt verzorgd door dhr. Boudewijn de Kock, AA-Accountant en specialist in vaktechnische ontwikkelingen.

Voor wie?

De training is bedoeld voor iedereen die binnen het accountantskantoor geheel of gedeeltelijk verantwoordelijk is voor samensteldossiers. Met deze training kun je ook aan je PE-verplichting werken.

Deze training is geschikt voor deelnemers met en zonder PE-verplichting.

Aanpak

Tijdens deze training leer je waar een toetsingswaardig samensteldossier aan moet voldoen. Hierbij wordt jouw parate kennis op het gebied van regelgeving voor samenstelopdrachten weer op een actueel niveau gebracht. Na afloop van de training ben je in staat om zelf te beoordelen of jouw samensteldossier de toets der kritiek kan doorstaan. Hierbij word je bijgebracht wat de normstelling is, die in de praktijk wordt gehanteerd. Ook ben je na afloop in staat om de werkprocessen voor samenstelopdrachten in je organisatie efficiënt te stroomlijnen conform de wet- en regelgeving en wellicht ook diverse overbodige werkstappen te elimineren. De training zal plaatsvinden in de vorm van een presentatie met daarbij een uitgebreide mogelijkheid voor discussie gedurende de presentatie.

Professional uit de praktijk

Boudewijn de Kock is een AA-accountant met hart voor het accountantsberoep en is zeer goed ingevoerd in de vaktechnische ontwikkelingen. Zijn interesse ligt met name bij de ontwikkelingen in de mkb-sector. Na 21 jaar in de openbare praktijk te hebben gewerkt is hij nu reeds 12 jaar als consultant werkzaam bij Full Finance. Daar adviseert hij nu mkb-accountantskantoren hoe zij met nieuwe wet- en regelgeving moeten omgaan. Boudewijn begeleidt bij het efficiënt inrichten en beoordelen van werkprocessen/werkzaamheden (assurance/non assurance). Tevens voert hij opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordelingen en dossierreviews uit op zowel assurance als non-assurance opdrachten en bereidt hij kantoren voor op een toetsing. Vraagstukken binnen de mkb-accountantspraktijk op het gebied van verslaggeving, het samenstellen van jaarrekeningen, het uitvoeren van controleopdrachten, het behandelen van compliancevraagstukken behandelt hij met veel kennis en kunde.

Boudewijn is daarnaast voor de NBA beoordelaar en examinator van trainees uit de praktijkopleiding, is lid van de redactieraad van de CEA, heeft in diverse commissies van de NOVAA en NBA geparticipeerd en is toetser geweest voor de NBA en de SRA.

Permanente Educatie

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep blijft je kennis actueel en kun je, afhankelijk van de eisen van het betreffende register, inbrengen als PE. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Klassikaal of e-learning

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Kies je liever voor een lesvariant waarbij je geen lessen hoeft te volgen op vaste tijdstippen? Kies dan voor de lesvariant e-learning. Je studeert in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand, onder online begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur