AA Audit & Assurance III

Onderdeel van de theoretische opleiding tot Accountant Administratieconsulent (AA) - 4 maanden

Losse modules
1 Locatie Door heel Nederland
feb '18 Eerstvolgende startmoment
Avond, Dag en Zaterdag Lesmomenten
Bekijk kosten Zie kostenoverzicht
PDF aanvragenDirect inschrijven035 - 760 48 50

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vrij: 08:00 - 17:00 uur

035 528 0811
Neem contact op
Algemeen

De module Audit & Assurance III gaat in op de controle van de jaarrekeningsposten en de eindejaarscontrole. De controleverklaring staat centraal in dit vak. De werkprogramma’s voor de controle van de diverse balansposten worden behandeld. De rapportage van de accountant naar aanleiding van de jaarrekeningcontrole wordt door middel van casuïstiek aan de orde gesteld. Deze module kan ingebracht worden als vrijstelling in de Post HBO Accountancy van Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Voor de opleiding Post HBO Accountancy gelden vooropleidingseisen. Kijk voor de voorwaarden bij de opleiding Post HBO Accountancy.

Voor wie?

Deze module is zeer interessant en informatief voor assistent-accountants en bedrijfsvoeringsadviseurs die zich willen verdiepen in de accountantscontrole van jaarrekeningsposten en eindejaarscontrole.

Aanpak

Onder leiding van zeer ervaren vakdocenten word je op uiterst gedegen wijze voorbereid op het examen.
Tijdens de module heb je toegang tot de professionele digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over de module en de examens. Je kunt via deze omgeving ook makkelijk communiceren met je medestudenten en de docent.

Vooropleiding

Relevant HBO-getuigschrift, bijvoorbeeld HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie, HBO Bachelor Accountancy of HBO Bachelor Bedrijfseconomie.

Voorbereidingstijd en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Programma

Studieprogramma

In deze module komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Algemene regelgeving
  • Opdrachtaanvaarding (inclusief ethiek)
  • Planningsfase
  • Eindejaarscontrole
  • Afronding
  • Controleverklaring
  • Werkzaamheden van derden
  • Gebeurtenissen na balansdatum

Examen en certificaat

Je sluit de module af met een schriftelijk examen. Het examen wordt afgenomen door VAAC. Uiteraard word je hierover tijdens de module nader geïnformeerd. Als je het examen met een voldoende afsluit, dan ontvang je het certificaat ‘AA Audit & Assurance III’.

Planning

Modulevarianten

Deze module duurt 4 maanden. De module wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagvariant heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondvariant heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Indien het startmoment niet voldoet aan uw wensen, verwijzen wij u graag naar de moduleplanner. Hier krijgt u, na selectie van de gewenste opleiding, op een overzichtelijke wijze te zien welke onderliggende modules op welk moment en waar te volgen zijn.

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij MVP kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
MVP is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld € 1.290,-
Studiemateriaal € 167,-
Examenkosten € 255,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 150,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.862,-

Kosten

Cursusgeld: € 1.290,-
Studiemateriaal: € 167,-
Examenkosten: € 255,-*
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* Dit bedrag is inclusief de kosten voor examens die je aflegt bij VAAC.
Je kunt deze module ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onderdeel van

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

LIEVER OP JE GEMAK NAAR ONS AANBOD KIJKEN?

De nieuwe studiegids voor financiele professionals met opleidingen op alle niveaus

studiegids aanvragen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.

035 528 0811
Stuur ons een mail

Ma t/m do van 08.00 - 18.00 uur
Vr van 08.00 - 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.