MHBO Belastingassistent

Praktijkgericht programma - 4 maanden

MHBO-opleidingen
Bekijk kosten Zie kostenoverzicht
PDF aanvragenDirect inschrijven035 - 760 48 50 06 82 34 68 19

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vrij: 08:00 - 17:00 uur

Algemeen

In het programma MHBO Belastingassistent ligt het accent op inkomsten- en loonbelasting. Daarnaast komen ook vennootschaps- en omzetbelasting aan de orde. Op deze manier wordt jouw fiscale kennis vergroot. Na het volgen van deze opleiding kun je eenvoudige aangiften verzorgen en een goede ondersteuning bieden aan fiscalisten bij een belastingadvieskantoor of administratiekantoor. Vanuit dit programma kun je mogelijk doorstromen naar het programma HBO Register Belastingconsulent.

Voor wie?

Je wilt je breed ontwikkelen op fiscaal gebied. Ben je bijvoorbeeld (financieel-)administratief medewerker, medewerker boekhouding of salarisadministrateur, dan is deze opleiding een goede keuze.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten, een moderne online leeromgeving en jouw werkomgeving maakt deze opleiding uniek. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden die je nodig hebt als succesvol medewerker financiële administratie op het gebied van fiscale wetgeving. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten, die jouw dagelijkse beroepspraktijk uitstekend begrijpen. Daarnaast voer je verschillende praktijkopdrachten uit.

Vooropleiding

Voor het volgen van de opleiding MHBO Belastingassistent gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Enige voorkennis op het gebied van boekhoudkunde is gewenst.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haal je nog meer resultaat uit de bijeenkomsten.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Programma

Programma

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met onderstaande modules en onderwerpen:

Privaatrecht

 • Vermogensrecht
 • Ondernemingsrecht
 • Faillissementsrecht

Belastingwetgeving

 • Rijksbelastingen
 • Loonbelasting
 • Inkomstenbelasting
 • Vennootschapsbelasting
 • Dividendbelasting
 • Omzetbelasting

Officieel diploma

Je rondt de module af met een schriftelijk examen. Dit examen wordt afgenomen door de externe exameninstantie Register Belastingadviseurs. Je dient je zelf aan te melden voor dit examen via www.rb.nl en de kosten betaal je rechtstreeks aan de exameninstantie. Uiteraard word je hierover in de opleiding nader geïnformeerd. Als je de module met een voldoende afsluit, ontvang je het officiële diploma ‘MHBO Belastingassistent’.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 4 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 5 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld: € 950,-
Studiemateriaal: € 153,-
Examenkosten: Zie www.rb.nl
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Cursusgeld: € 950,-
Studiemateriaal: € 153,-
Examenkosten: Zie www.rb.nl
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Module-overzicht

Een gehele opleiding in één keer doen of opdelen in modules?

Bij Markus Verbeek Preahep kun je bij veel opleidingen kiezen om je modulair in te schrijven in plaats van direct voor de hele opleiding. Direct inschrijven is voordeliger maar misschien geef je toch de voorkeur aan modulair studeren.

Gehele Opleiding

 • Gemiddeld 17% voordeliger
 • De volledige opleiding van A tot Z
 • Betalen in termijnen

Modulair

 • Maximale flexibiliteit
 • Je bepaalt zelf je tempo
 • Prijzen kunnen stijgen

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.