Masterclass Ondernemingsrecht

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Master Bedrijfsrecht - 3 maanden
Masterclass

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startmoment

29-04-2019

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 528 0811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je verdiepen in risico’s die bedrijven lopen bij juridische kwesties en de mogelijkheden die er zijn om hier goed mee om te gaan? Als bedrijfsjurist is het van groot belang dat je diepgaande kennis hebt van het ondernemingsrecht. In deze Masterclass, onderdeel van de geaccrediteerde Master Bedrijfsrecht, behandel je actuele thema’s zoals concernrecht, internationaal vennootschapsrecht, medezeggenschap en advies bij juridische geschillen. Tijdens het programma pas je opdrachten zoveel mogelijk direct toe in je werk. Deskundige docenten begeleiden je hierbij. Deze Masterclass wordt uitgevoerd in samenwerking met onze businesspartner NCOI. Je diploma kun je mogelijk inbrengen in de volledige Master Bedrijfsrecht van NCOI.

Voor wie?

Je bent juridisch opgeleid op HBO-niveau en je wilt je graag op Masterniveau verdiepen op het gebied van rechtspersoonlijkheid van ondernemingen en het toezicht op ondernemingen.

Vooropleiding

Je hebt HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Aanpak

Tijdens deze boeiende Masterclass ontwikkel je diepgaand inzicht op het gebied van ondernemingsrecht. Alle belangrijke juridische aspecten waar een onderneming mee te maken hebt, komen in deze inspirerende Masterclass aan de orde. Je wordt tijdens de opleiding begeleid door zeer ervaren juristen. In de opleiding maak je gebruik van actuele literatuur en heb je toegang tot een zeer professionele online leeromgeving. Hier vind je alles wat je nodig hebt om de opleiding succesvol af te ronden.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Vrijstelling

Deze Masterclass maakt deel uit van de Master Bedrijfsrecht van onze businesspartner NCOI. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Master? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijknamige onderdelen. Zo kies je voor direct resultaat en houd je zicht op een verkort programma richting Master Bedrijfsrecht.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Ondernemingsrecht

 • Rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht
 • Verhoudingen in ondernemingsrecht
 • Rechtspersonen zonder vennootschappelijk karakter
 • Internationaal ondernemingsrecht
 • Kapitaal en aandelen
 • Effectenrecht

Ondernemingsstructuur

 • Aansprakelijkheid
 • De algemene vergadering van aandeelhouders
 • Het bestuur
 • De raad van commissarissen
 • De structuurvennootschap
 • De ondernemingsraad

Interne en externe stakeholders

 • Corporate governance
 • De Ondernemingskamer
 • Financieel jaarverslag AIM
 • Enquêterecht en geschillenregeling

Concernvorming

 • Concernrecht
 • Samenwerking
 • Fusie, overname en splitsing

Examens en diploma

Je sluit deze Masterclass af met een praktijkopdracht. Behaal je een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘Masterclass Ondernemingsrecht’.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De Masterclass duurt ongeveer 3 maanden. De Masterclass wordt zowel in een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Flexibel studeren voor meer informatie).

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Studiekosten: Inschrijfgeld
€ 100,-
Studiekosten: Cursusgeld
€ 2.590,-
Overige kosten: Studiemateriaal
€ 250,-
Studiekosten: Eindopdracht
€ 295,-
Overige kosten: Arrangementen (Food & Beverage)
€ 100,-
Studiekosten: Locatiekosten
€ 118,-
Overige kosten: Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 3.468,-

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 528 0811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur