Masterclass Motiveren en Belonen

Praktijkgericht programma - 3 maanden

Masterclasses
Bekijk kosten Zie kostenoverzicht
PDF aanvragenDirect inschrijven035 - 760 48 50 06 82 34 68 19

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vrij: 08:00 - 17:00 uur

Algemeen

In deze praktijkgerichte Masterclass leer je het strategisch organisatiebeleid vertalen naar een beloningsbeleid. Je ontwikkelt inzicht in hoe je een beloningsbeleid succesvol kunt verbinden met motiveren en waarderen. Ervaren topdocenten uit de HR-praktijk ondersteunen je hierbij. Na deze Masterclass ben je in staat resultaatgericht advies te geven over het beloningsmanagement binnen jouw organisatie. Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met onze businesspartner NCOI University of Applied Sciences. Je kunt het diploma mogelijk inbrengen als vrijstelling in een volledige Masteropleiding van NCOI.

Voor wie?

Je bent hoger opgeleid en wilt je graag verder ontwikkelen in belonings- en waarderingsmanagement. Deze Masterclass is ook heel interessant voor HR-managers en HR-adviseurs op het gebied van beloningsbeleid en functiewaardering.

Aanpak

Het doel van deze Masterclass is je verder te ontwikkelen tot volwaardig gesprekspartner van directie en management op het gebied van beloning, waardering en rendement van investeringen in personeel. Tijdens de Masterclass krijg je zicht op actualiteiten en trends op het gebied van beloningsmanagement en vertaal je deze naar de praktijk van jouw organisatie. Je leert out of the box denken en komt daardoor tot nieuwe benaderingen en invalshoeken van vraagstukken op het gebied van beloningsmanagement. Ook reflecteer je de positie van beloningsmanagement binnen jouw eigen organisatie.

De Masterclass wordt verzorgd door topdocenten. Tijdens het programma wisselen cases, praktijkopdrachten en discussies elkaar af. In de opdrachten koppel je opgedane kennis, vaardigheden en inzichten aan jouw eigen werkomgeving. Dat maakt alles direct toepasbaar in de praktijk. Daarnaast maak je gebruik van actuele literatuur en heb je toegang tot onze online leeromgeving.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op Masterniveau. Indien je toegelaten wordt tot een Masteropleiding van NCOI, waar deze module onderdeel van uitmaakt, ontvang je gegarandeerd vrijstelling. Zie Praktische Informatie voor de voorwaarden.

Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Organisatiestrategie en beloning

 • Beloningsfilosofie en -strategie
 • Grondslagen voor beloning
 • Ontwikkelingen op het gebied van beloning
 • Elementen van beloningssystematiek
 • Beloning en performancemanagement
 • Waardering en erkenning

Beloningsbeleid

 • Financiële en fiscale aspecten
 • Rendement van belonen
 • Werktevredenheid
 • Succes- en faalfactoren bij verandering
 • Draagvlak en communicatie

Motiveren als beloning

 • Organisatiecultuur
 • Motivatiepatronen
 • Motiverende en demotiverende kenmerken
 • Effectief motiveren

Functiebeschrijving en -waardering

 • Functiegebouw, functiefamilies en competenties
 • Systemen voor functieweging
 • Beloningsonderzoek en -vergelijking
 • Effectieve gesprekscyclus

Diploma

Je rondt de Masterclass af met een eindopdracht. Behaal je een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘Masterclass Motiveren en Belonen’ van onze businesspartner NCOI University of Applied Sciences.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 10 weken. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.490,-
Studiemateriaal: € 250,-
Eindopdracht: € 295,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie Praktische Informatie.

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.490,-
Studiemateriaal: € 250,-
Eindopdracht: € 295,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie Praktische Informatie.

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Module-overzicht

Een gehele opleiding in één keer doen of opdelen in modules?

Bij Markus Verbeek Preahep kun je bij veel opleidingen kiezen om je modulair in te schrijven in plaats van direct voor de hele opleiding. Direct inschrijven is voordeliger maar misschien geef je toch de voorkeur aan modulair studeren.

Gehele Opleiding

 • Gemiddeld 17% voordeliger
 • De volledige opleiding van A tot Z
 • Betalen in termijnen

Modulair

 • Maximale flexibiliteit
 • Je bepaalt zelf je tempo
 • Prijzen kunnen stijgen

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren