Masterclass Management Consultant

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Masteropleidingen - 3 maanden
Masterclass

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startmoment

29-04-2019

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 528 0811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als managementconsultant geef je organisaties adviezen die hen helpen beter te functioneren en te presteren. Met deze unieke Masterclass bereid je je daar uitstekend op voor. Je verdiept je in de nieuwste methoden en technieken op het gebied van professioneel organisatieadvies en leert deze toepassen. Je ontwikkelt de vaardigheden om de belangen van degene die je adviseert te doorzien, overziet het complete adviesproces en weet op de juiste wijze invloed uit te oefenen. Zo haal je maximaal rendement uit je eigen expertise. Na dit programma bent je in staat voor uiteenlopende vraagstukken passend advies te ontwerpen én te presenteren. Deze Masterclass wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI.

Voor wie?

Je bent werkzaam in een adviserende functie en je wilt je kennis en vaardigheden op dit gebied verbeteren. Ook als je je bezighoudt met organisatieontwikkeling is deze Masterclass bijzonder interessant.

Vooropleiding

Je hebt HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Aanpak

In een overzichtelijk programma worden alle essentiële thema’s voor de managementconsultant behandeld. Je gaat aan de slag met het helder formuleren van een adviesopdracht en het aanbrengen van structuur in je adviesgesprekken. Daarnaast leer je je vaardigheden inzetten om een adviestraject te beïnvloeden. Ook ontwikkel je inzicht in verschillende adviesstijlen en ga je deze in diverse praktijksituaties toepassen. Zo haal je maximaal rendement uit je eigen expertise. Na dit programma ben je in staat voor uiteenlopende vraagstukken een passend advies te ontwerpen en dit advies professioneel te presenteren. Ook komt het proces van organisatieadvies aan de orde. De Masterclass wordt verzorgd door zeer deskundige docenten die dagelijks in de praktijk met advies en organisatieontwikkeling te maken hebben. Je zult merken dat dit zeer inspirerend en leerzaam is. Gedurende het programma word je ondersteund door onze actuele literatuur en moderne online leeromgeving.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Vrijstelling

Dit praktijkgerichte programma wordt verzorgd op Masterniveau en maakt deel uit van diverse Masteropleidingen van onze businesspartner NCOI University of Business Studies. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden van de volledige Masteropleiding? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijknamige onderdelen uit de Master. Zo kun je versneld de Master doorlopen en houd je zicht op een volledige Mastergraad. Zie Toelichting HBO Masteropleidingen voor meer informatie.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Professioneel organisatieadvies

 • Adviesrollen
 • Fases in een adviesproces
 • Helder formuleren van een vraag/opdracht
 • Managen van verwachtingen

Organisatieanalyse

 • Methodische organisatieanalyse
 • Dilemma’s in advies
 • Oplossingsstrategieën

Effectief beïnvloeden

 • Beïnvloeden en sturen van adviesproces
 • De beïnvloedingsstrategie
 • Inschatten van politiek krachtenveld
 • Omgaan met weerstand

Advies bij veranderingen

 • Doelstellingen van veranderingen
 • Rol van adviseur in veranderingsproces
 • Stakeholders en hun rol

Gesprekstechnieken en adviesvaardigheden

 • Adviesstijlen en je eigen stijl
 • Gespreks- en luistervaardigheden op proces- en relatieniveau
 • Flexibiliteit in je eigen (advies)stijl

Implementatie en actie

 • Opstellen van het adviesrapport
 • Presenteren van het advies
 • Implementatie, opvolging en evaluatie

Examens en diploma

Je rondt deze Masterclass af met een mondeling examen. Behaal je een voldoende voor dit examen, dan ontvang je het diploma ‘Masterclass Management Consultant’ van NCOI University of Business Studies.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De Masterclass duurt ongeveer 3 maanden. De Masterclass wordt zowel in een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Flexibel studeren voor meer informatie).

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Studiekosten: Inschrijfgeld
€ 100,-
Studiekosten: Cursusgeld
€ 2.590,-
Overige kosten: Studiemateriaal
€ 250,-
Studiekosten: Examenkosten
€ 260,-
Studiekosten: Eindopdracht
€ 295,-
Overige kosten: Arrangementen (Food & Beverage)
€ 100,-
Studiekosten: Locatiekosten
€ 118,-
Overige kosten: Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 3.728,-

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 528 0811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur