• Home
  • Interne Controle

Interne Controle

Praktijkprogramma naar een efficiënte interne controle - 1 maand
Trainingen en Korte Cursussen

Duur

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Hoe worden interne controles uitgevoerd? Met behulp van praktische voorbeelden krijg je in deze vakopleiding antwoord op die vraag. Tijdens de opleiding worden interne controles aan de hand van een stappenplan uitgewerkt. Dit stappenplan kan ook direct in je organisatie toegepast worden. Deze vakopleiding gaat niet in op de AO, die op orde moet zijn om interne controles uit te voeren. De opleiding wordt verzorgd door onze businesspartner Bestuursacademie Nederland.

Aanpak

De opleiding behandelt de doelstellingen van interne controle en gaat in op de controleprocessen, de plannen en de uitvoering. Na de eerste dag van de opleiding ga je concreet aan de slag met een opdracht in je eigen werkomgeving. Je voert in je eigen organisatie een interne controle uit en rapporteert hierover. Je krijgt concrete handvatten aangereikt om deze controle uit te voeren. Tijdens de opleiding wordt besproken hoe je de controle schriftelijk vastlegt. Daarnaast bekijk je welke verbeteringen mogelijk zijn aan de hand van je ervaringen in de praktijk.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie?

Je functie verlangt dat je bekend bent met de uitvoering van de interne controle (IC) en dat je een intern controleplan kunt opstellen. Je bent bijvoorbeeld controller, AO-/IC-medewerker of lijnmanager.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Doel en definitie van interne controle
  • Proces interne controle
  • Interne controleplan
  • Uitvoeren interne controle
  • Schrijven van verslag en advies
  • Voortgang (afloop) van de ­aanbevelingen
  • Checklist controleplan en rapportageformat

Diploma

Je rondt de module af met een praktijkgerichte opdracht. Na het succesvol behalen van dit examen ontvang je het diploma ‘Interne Controle’ van Markus Verbeek Praehep.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

Deze opleiding duurt 1 maand.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Lesgeld: € 849,-
Studiemateriaal: € 30,-
Examenkosten: € 210,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur