HBO Financial Riskmanagement

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden
HBO Programma

Duur

Eerstvolgende startmoment

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De groei en resultaten van ondernemingen worden beïnvloed door veel verschillende financiële risico's, zoals valuta-, rente- en beleggingsrisico’s. Deze risico's kunnen grote gevolgen hebben. Daarom is er veel vraag naar professionals met kennis van risico's, de gevolgen en het beheer ervan. Wil jij zorgen voor een gezonde financiële bedrijfsvoering? Volg dan dit programma. Je krijgt inzicht in financieringsvraagstukken, risicoanalyse en het beheersen van risico's. Zo zorg je ervoor dat je organisatie de juiste beslissingen neemt op het gebied van financiële risico's.

Voor wie?

Je bent financieel medewerker en wilt je op HBO-niveau ontwikkelen op het gebied van financieel risicomanagement. Ook voor managers en beleidsmakers is dit een interessant programma.

Vooropleiding

Voor dit programma is geen specifieke vooropleiding vereist.

Aanpak

In dit programma krijg je inzicht in de verschillende verbanden tussen de wijze van financiering van een onderneming en het beheersen van risico’s. Je gaat eerst in op financieringsvraagstukken en financiële planning. Daarna ga je aan de slag met riskmanagement, waarbij je financiële risico’s behandelt als investerings-, beleggings-, rente- en valutarisico’s. Het programma heeft een praktijkgerichte opzet, waarbij je zoveel mogelijk de theorie aan de praktijk koppelt. Je maakt opdrachten die je in je werkomgeving uitvoert. Hierbij word je begeleid door een deskundige docent met veel ervaring op het gebied van financieel risicomanagement.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Vrijstelling

Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau en maakt deel uit van de HBO Bachelor Financial Services Management (FSM) van onze businesspartner NCOI. Indien je verder wilt studeren en voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor, ontvang je vrijstelling voor gelijkwaardige onderdelen.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Financiering van ondernemingen

  • Financieringsvraagstukken
  • Financiële planning

Riskmanagement

  • Besluitvorming en risicoanalyse
  • Beheersen van beleggingsratio’s
  • Beheersen van renterisico’s
  • Beheersen van valutarisico’s

Examens en diploma

Je sluit het programma af met een praktijkgerichte opdracht. Behaal je hiervoor een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘HBO Financial Riskmanagement’.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt ongeveer 3 maanden. De opleiding wordt zowel in een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Flexibel studeren voor meer informatie).

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Cursusgeld: € 1.090,-

Studiemateriaal: € 125,-

Examenkosten: € 195,-

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is.

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur