HBO Beloningsadviseur

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 18 maanden
HBO Programma

Duur

Langer dan 36 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

December 2021

Laat je opleidingsbudget niet liggen

Heb je jouw opleidingsbudget voor 2021 nog niet (volledig) gebruikt? Lees dan snel verder hoe je voor het eind van het jaar nog alles uit je opleidingsbudget haalt.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het programma HBO Beloningsadviseur bevat alle kernelementen die je nodig hebt in je functie als professioneel beloningsadviseur. In korte tijd verdiep je je in de aspecten van salarisadministratie en leer je de regels van loonheffingen, arbeidsrecht en sociale zekerheid toepassen. Vervolgens breng je hier een gedegen adviesrapport over uit aan management en directie. Ook verdiep je je in de complexiteit van pensioenen en grensoverschrijdend werken. Na afloop van dit programma ben je een expert op het gebied van beloningsvraagstukken. Dit diploma kun je mogelijk inbrengen in de HBO Bachelor Management Payroll Services.

Vrijstelling

Dit praktijkgerichte programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Indien je dit programma succesvol hebt afgerond, kun je de gelijke onderdelen inbrengen in de HBO Bachelor of Associate degree Management Payroll Services van Markus Verbeek Praehep of de HBO Bachelor Human Resource Management van onze businesspartner NCOI. Hiervoor dien je wel toelaatbaar te zijn tot deze vervolgopleidingen.

Voor wie?

Je wilt je graag ontwikkelen tot professioneel HR-functionaris of beloningsadviseur. Daarbij wil je management en directie effectief adviseren op het gebied van beloningsbeleid. Je functioneert wellicht al op HBO-niveau, maar mist de specifieke kennis over loonheffingen, arbeidsrecht, sociale verzekeringen en pensioenen. De opleiding bereidt je ook voor op hoe je moet omgaan met grensoverschrijdend verkeer.

Aanpak

In dit praktijkgerichte HBO-programma verdiep je je in de belangrijke aspecten rondom beloningsbeleid. Je gaat aan de slag met de verschillende elementen van arbeid, salaris en belonen. Je vergroot je inzicht in sociale zekerheid, grensoverschrijdend werken en pensioenen. Aan de hand van praktijkopdrachten koppel je wat je leert direct aan je eigen werkzaamheden. Hierbij word je begeleid door een ervaren docent uit het werkveld. Met de opgedane kennis ben je na afloop van dit programma een gedegen gesprekspartner voor management en directie.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur