HBO Belastingconsulent A

Onderdeel van HBO Register Belastingconsulent - 6 maanden

PDF aanvragen Direct inschrijven
Deze ontvang je direct per e-mail

Werk je of wil je gaan werken als fiscalist voor zzp’ers, particulieren, ondernemers of MKB-bedrijven? Dan is het korte programma HBO Belastingconsulent A een goede keuze. Met dit programma rond je direct een samenhangend deel van de opleiding HBO Register Belastingconsulent af. Je bereidt je hiermee voor op het beroep van belastingconsulent. Je krijgt een inleiding in (belasting)recht en wetgeving. Vervolgens leer je over privaat- en ondernemingsrecht, en doe je kennis en vaardigheden op over inkomstenbelasting voor particulieren.

Voor wie?

Je wilt je in een korte periode op HBO-niveau ontwikkelen op het gebied van belastingrecht en inkomstenbelasting voor de particulier.

Aanpak

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. Je zult merken dat zij een ideaal klankbord vormen. Zo kun je praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. Je koppelt dit direct aan jouw eigen werkomgeving. Zo kun je wat je leert meteen toepassen en daarvan ook weer leren. Het programma HBO Belastingconsulent A is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kun je jouw opleiding flexibel indelen. Je zult merken dat het behalen van dit diploma daardoor goed te combineren is met jouw drukke baan.

Als fiscalist is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is daarom van groot belang. In de bijeenkomsten van Markus Verbeek Praehep hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen ook een belangrijke rol. Door jarenlange ervaring als dé financiële opleider van Nederland heeft Markus Verbeek Praehep zich gespecialiseerd in de oefentechnieken om de examens te behalen.

Tijdens de opleiding ben je aspirant-lid van het Register Belastingadviseurs, waardoor je op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen in jouw vakgebied. Je dient zelf een aspirant-lidmaatschap bij het Register Belastingadviseurs aan te schaffen. Dit gebeurt op individuele basis en is dan ook niet inbegrepen bij de kosten van deze opleiding. Zonder deze inschrijving word je niet toegelaten tot HBO Belastingconsulent A.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is kennis van boekhouden gewenst. Je hebt bijvoorbeeld Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) of de opleiding MHBO Belastingassistent van Markus Verbeek Praehep gevolgd. Je beschikt over een relevante werkomgeving waarin je de opdrachten uit dit HBO-programma goed kunt uitvoeren.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haal je nog meer rendement uit de bijeenkomsten.

Vrijstelling

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Als je na HBO Belastingconsulent A verder studeert naar HBO Register Belastingconsulent, ontvang je vrijstelling voor de modules die je al hebt afgerond.

Online leeromgeving

Je hebt toegang tot onze moderne online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. Je vindt in deze omgeving:

  • Alle praktische informatie over jouw opleiding
  • Mogelijkheden om te communiceren met jouw docenten en medestudenten
  • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om jouw kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toets je gelijk je voortgang

Programma

Het studieprogramma is opgebouwd uit de volgende modules:

  • BC Inleiding recht/belastingrecht
  • BC Formeel belastingrecht
  • BC Privaatrecht/ondernemingsrecht
  • BC Inkomstenbelasting voor de particulier
  • Examentraining

Examens en diploma

De modules BC Inleiding recht/belastingrecht en BC Formeel belastingrecht worden samen afgesloten met één examen. De overige modules sluit je elk af met een schriftelijk examen. Deze examens worden afgenomen door de externe exameninstantie Register Belastingadviseurs. Je dient je zelf aan te melden voor deze examens via www.rb.nl en de kosten betaal je rechtstreeks aan de exameninstantie. Indien je de modules met een voldoende afsluit, ontvang je het diploma ‘HBO Belastingconsulent A’ van Hogeschool Markus Verbeek Praehep.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 10.00  uur tot 13.00 uur en 1 bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentraining. De avondopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentraining. Je kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Indien het startmoment niet voldoet aan uw wensen, verwijzen wij u graag naar de moduleplanner. Hier krijgt u, na selectie van de gewenste opleiding, op een overzichtelijke wijze te zien welke onderliggende modules op welk moment en waar te volgen zijn.

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij MVP kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
MVP is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Kosten

Cursusgeld € 1290,00
Studiemateriaal € 215,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 80,00
Reprorechten € 15,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1600,00

Kosten

Cursusgeld: € 1.290,-
Studiemateriaal: € 215,-
Examens: Via het Register Belastingadviseur. Kosten per examen € 125,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-5 280 811

Ma t/m Do: 08:00 - 18:00
Vr: 08:00 - 17:00


 

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs. 
Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.