HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Verandermanagement

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

HBO Bacheloropleidingen
Bekijk kosten Zie kostenoverzicht
PDF aanvragenDirect inschrijven035 - 760 48 50 06 82 34 68 19

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vrij: 08:00 - 17:00 uur

Algemeen

Deze HBO Bachelor wordt uitgevoerd door onze businesspartner Hogeschool NCOI. Een organisatie moet zich continu verbeteren om succesvol te zijn. Dit betekent vaak aanpassing en dus verandering. Daarom is verandermanagement een van de meest actuele bedrijfskundige thema’s. Binnen de HBO Bacheloropleiding Bedrijfskunde specialisatie Verandermanagement ontwikkel je je praktijkgericht op dit vakgebied. Je verkrijgt inzichten en competenties om dergelijke veranderingen effectief te initiëren, implementeren en begeleiden. Het praktijkgerichte programma van deze uitdagende opleiding is specifiek afgestemd op werkenden. Wij zorgen ervoor dat je de opleiding prima kunt combineren met jouw baan.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze HBO Bachelor is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Subsidie en belastingvoordeel voor meer informatie.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. Je loopt een halfjaar stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig. Je kunt je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte.

Voor wie?

Je bent ambitieus en wilt je als bedrijfskundige specialiseren in management van verandering.

Aanpak

In dit zeer overzichtelijke, modulair ingerichte programma ga je op praktische wijze aan de slag. Daardoor is alles voor jou herkenbaar en meteen toepasbaar in je dagelijkse werk. Per module rond je steeds 1 onderwerp af. De opleiding heeft een bedrijfskundige basis. Het voordeel van de aanpak is dat je veelal direct in de modules en opdrachten jouw specialisatie kunt toepassen. Zo kun je daar waar je dit wenst direct de verbinding maken met je specialisatie.

HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Een eerdere HBO-opleiding of veel werkervaring levert mogelijk vrijstellingen en daarmee een verkort programma op. Het kan ook zijn dat je te druk bent om de opleiding in 4 jaar af te ronden. Dan kun je door onze modulaire aanpak de duur van jouw opleiding eenvoudig verlengen tot maximaal 6 jaar. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

In de eerste fase doorloop je een modulair programma en ga je aan de slag met de kernvakken van de opleiding. Zo leg je direct een stevige basis. In de tweede fase van de Bacheloropleiding volg je een verdiepingsprogramma op een hoger, strategisch niveau. Onder deskundige leiding van ervaren praktijkdocenten verdiep je je in organisatieverandering en strategisch bedrijfskundige thema’s. Daarbij krijg je een totaaloverzicht van alle relevante aspecten waar een bedrijfskundige mee te maken heeft. Daarna ga je aan de slag met de specialisatie verandermanagement. De specifieke opzet van de opleiding maakt het mogelijk dat je een belangrijk deel direct koppelt aan je specialisatie als keuze. Juist omdat de opleiding is gericht op werkenden, is die mogelijkheid van deze toepassing direct te realiseren. Je kunt meteen vanaf het eerste jaar je praktijkprogramma en eindopdracht koppelen aan het onderwerp verandermanagement. Je volgt daarnaast een aantal specifieke modules waarin je je verdiept in organisatieverandering en de begeleiding van mensen in verandertrajecten. De verschillende onderwerpen die je tijdens de opleiding geleerd hebt, combineer je in je eindscriptie. Hiermee toon je jouw Bachelorniveau aan. Je kunt dit ook weer direct laten aansluiten op jouw specialisatierichting. Voorafgaand wordt uitgebreid ingegaan op hoe je dit aanpakt. Tijdens het afstuderen krijg je bovendien persoonlijke begeleiding van een scriptiebegeleider die bekend is met jouw afstudeeronderwerp. Je wordt optimaal begeleid naar een succesvolle afsluiting van je opleiding. Ook is het mogelijk om dit onderzoek in je organisatie te doen, je kunt het resultaat dan direct gebruiken.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt deze HBO Bacheloropleiding volgen als je in het bezit bent van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Ben je niet in het bezit van een dergelijk diploma, dan kun je instromen met een 21+ toets. Daarmee kun je aantonen dat je de kwaliteiten bezit die nodig zijn voor deze HBO Bacheloropleiding. Je hebt je bijvoorbeeld ontwikkeld via je werk of op een andere manier.

Programma

Programma

 

Fase 1

 • Management en organisatie [DE] 8 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten [DE] 8 EC
 • Marketingmanagement [MO] 8 EC
 • Bedrijfscommunicatie [MO] 8 EC
 • Organisatiegedrag [MO] 8 EC
 • Projectmanagement [MO] 8 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • Strategie en business performance [MO] 12 EC
 • Organisatie en verandering [MO] 12 EC
 • Management van bedrijfsprocessen [DE] 12 EC
 • Financieel management voor managers [MO] 12 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Specialisatie Verandermanagement

 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME] 12 EC
 • Adviesvaardigheden [MO] 12 EC
 • Verandering, management en organisatie [MO] 12 EC
 • Organisatieverandering, personeel en begeleiding [MO] 12 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 12 EC

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma [PF] 30 EC
 • Eindscriptie Bedrijfskunde, verandermanagement 30 EC

Examens

Tijdens deze opleiding word je getoetst met digitale examens [DE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. Ook werk je aan eindopdrachten [EO].

Getuigschrift

Deze HBO Bachelor wordt uitgevoerd door onze businesspartner Hogeschool NCOI. Als je alle onderdelen van de opleiding met succes afrondt, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Bedrijfskunde’ met de specialisatie Verandermanagement als extra aantekening. Daarnaast mag je de graad BBA (Bachelor of Business Administration) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen. Ook is NCOI door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).

Planning

Studeren op afstand

Zie Studeren op Afstand voor meer informatie.

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

Kostenspecificatie

Kosten

Dossiervorming: € 200,-
Cursusgeld: € 7.990,-
Examenkosten: € 2.760,-
Competentie-ontwikkelprogramma: € 1.980,-
Afstuderen: € 1.185,-
Diplomering: € 450,-
Studiemateriaal: € 1.790,-
Propedeuseprogramma: € 750,-
Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 3, 12 of 36 termijnen betalen. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Kosten

Dossiervorming: € 200,-
Cursusgeld: € 7.990,-
Examenkosten: € 2.760,-
Competentie-ontwikkelprogramma: € 1.980,-
Afstuderen: € 1.185,-
Diplomering: € 450,-
Studiemateriaal: € 1.790,-
Propedeuseprogramma: € 750,-
Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 3, 12 of 36 termijnen betalen. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Module-overzicht

Een gehele opleiding in één keer doen of opdelen in modules?

Bij Markus Verbeek Preahep kun je bij veel opleidingen kiezen om je modulair in te schrijven in plaats van direct voor de hele opleiding. Direct inschrijven is voordeliger maar misschien geef je toch de voorkeur aan modulair studeren.

Gehele Opleiding

 • Gemiddeld 17% voordeliger
 • De volledige opleiding van A tot Z
 • Betalen in termijnen

Modulair

 • Maximale flexibiliteit
 • Je bepaalt zelf je tempo
 • Prijzen kunnen stijgen

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren