• Home
  • Data: Wat Kan Ik ermee als Accountant PE

Data: Wat Kan Ik ermee als Accountant PE

Verzorgd door Bert Dijkstra RA - 0.5 dag
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

1 dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

15-11-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

(Big) data, datagedreven werken, data is 'het nieuwe goud'. Je hoort en leest van alles, maar ondertussen vraag je je af: wat heb ik daar aan? En wat hebben mijn klanten daar aan? Wellicht gebruik je al een dashboard voor je klanten of doe je iets met Excel in de controle- en/of samenstelpraktijk. Maar wat kun je nog meer doen? Deze training is bedoeld voor accountants binnen kleine en middelgrote mkb-kantoren die nog niet of nauwelijks bezig zijn met het verkrijgen van inzichten uit hun eigen (klant)data en/of de data van hun klanten in de controle- en samenstelpraktijk. De ontwikkelingen op het gebied van IT bieden jou als accountant nieuwe kansen. De training wordt verzorgd door Bert Dijkstra, registeraccountant en deskundige op het gebied van data-analyse en data science. Na afloop van de training weet jij hoe je de volgende stap richting datagedreven werken zet.

Voor wie?

De training is geschikt voor accountants die werkzaam zijn in het mkb. Inschrijving is mogelijk zonder voorwaarden vooraf. Met deze training kun je ook aan je PE-verplichting werken.

Deze training is geschikt voor deelnemers met en zonder PE-verplichting.

Aanpak

Tijdens deze training wordt onder begeleiding van Bert Dijkstra aandacht besteed aan actuele technologische ontwikkelingen. Je ontdekt wat je met data kunt doen. Nu en in de toekomst. Je leert hoe je kansen, randvoorwaarden, valkuilen en uitdagingen herkent die een rol spelen bij het toepassen van nieuwe technologieën en het gebruik van data binnen jouw organisatie.

In de training wissel je concrete ideeën en ervaringen uit met de andere deelnemers, en worden op basis van de achtergrond en wensen van de deelnemers één of meerdere IT-toepassingen meer diepgaand behandeld.

Professional uit de praktijk

Bert Dijkstra houdt zich als zelfstandig ondernemer bezig met data-analyse en data science op het gebied van financiële en niet-financiële data. Vanwege zijn jarenlange ervaring als accountant in het mkb, past hij zijn data- en IT-kennis toe in de accountantssector, maar ook klanten uit andere sectoren bedient hij met zijn specialistische kennis.

Bert is ruim 17 jaar werkzaam geweest als accountant en business controller. Eerst bij een big four-organisatie en later bij een kleiner kantoor in het mkb. Bert kent het accountantsberoep van binnenuit. Hij heeft bijna een jaar geleden het accountantsberoep verlaten en is, na een uitstapje van 1 jaar als docent-onderzoeker bij een hogeschool, voor zichzelf begonnen.

Als accountant bij een representatief kantoor in het mkb ontdekte hij dat er binnen de accountantssector voor het mkb veel gebrek aan kennis is over de toepassingsmogelijkheden van data-analyse en IT. Bert verdiepte zich vanaf het begin in de mogelijkheden voor accountants, volgde het Certified Professional Program Data Science, groeide uit tot een data-expert binnen het accountantskantoor en is inmiddels zelfstandig adviseur.

Bert: ”Als we van alle berichtgeving uitgaan, dan moeten we met z’n allen datagedreven gaan werken en zijn onze data, en de data van onze klanten, goud waard. Het is dus belangrijk om hierover kennis te vergaren.”

Permanente Educatie

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep blijft je kennis actueel en kun je, afhankelijk van de eisen van het betreffende register, inbrengen als PE. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Klassikaal of e-learning

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Kies je liever voor een lesvariant waarbij je geen lessen hoeft te volgen op vaste tijdstippen? Kies dan voor de lesvariant e-learning. Je studeert in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand, onder online begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur