Pensioenpraktijk (e-learning inclusief examenrecht)

De opleiding om inzicht te krijgen in het pensioenstelsel in Nederland - 2 maanden
Masteropleiding

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startmoment

April 2019

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 528 0811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze opleiding Pensioenpraktijk behandelt pensioengerelateerde onderwerpen, zoals de hoofdlijnen van de pensioenwereld en de eerste pijler pensioenvormen zoals de AOW, Anw en de WIA. Dit is dus de ideale opleiding om een goed beeld te krijgen van de pensioenpraktijk. Je ontwikkelt integrale kennis van het boxenstelsel en de pensioenvormen, pensioensystemen en pensioenfinanciering. daarnaast kijk je naar de mogelijkheden in geval van ontslag, echtscheiding of overlijden. De theorie wordt voortdurend gekoppeld aan je eigen praktijk. Hierdoor kun je het geleerde direct toepassen in je eigen werk.

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor (nieuwe) medewerkers (collectief) pensioen bij pensioenuitvoerders en assurantiekantoren, frontofficemedewerkers die inhoudelijke vragen krijgen van pensioendeelnemers en werkgevers over (collectief) pensioen. De opleiding is ook heel geschikt voor personeelsfunctionarissen en leden van ondernemings- en medezeggenschapsraden die regelmatig met pensioenregelingen te maken hebben.

Vooropleiding

Je hebt MBO-werk- en -denkniveau. Je hebt basiskennis van de relevante facetten van levensverzekeringen.

Aanpak

Tijdens de opleiding ontwikkel je kennis van en inzicht in de hoofdlijnen van het begrippenkader en de systematiek van de pensioenwereld. De stof is toegankelijk en is daardoor goed te volgen. Je oefent veel met rekenvoorbeelden en met praktijkgerichte basiscases die betrekking hebben op een bepaald thema uit de pensioenpraktijk. Via onze online leeromgeving kun je vragen stellen aan onze docenten die door hun ruime ervaring ideale sparringpartners zijn.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 12 uur per week.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Vervolgopleiding

  • Collectief Pensioen
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoofdlijnen pensioenwereld
  • Eerste pijler (AOW, Anw en WIA)
  • Pensioenvormen, pensioensystemen en pensioen­financiering
  • Ontslag, echtscheiding, arbeidsongeschiktheid, overlijden
  • Offertes collectief pensioen
  • Aanvullingen eerste, tweede en derde pijler

Examens en diploma

De opleiding wordt afgerond met een digitaal examen. Sluit je deze met een voldoende af, dan ontvang je het diploma ‘Pensioenpraktijk’.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Je kunt deze opleiding volgen in 2 zeer aantrekkelijke varianten. Het digitale examen is onderdeel van de opleiding. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. Je bent vrij in het kiezen van een examendatum. Je kunt kiezen uit de volgende varianten:

  1. E-learning. Je volgt daarbij geen klassikale bijeenkomsten.
    1. Klassikaal. Bij deze variant volg je klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden zowel in een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding omvat 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding omvat 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

E-Learning
€ 345,-
Examenkosten
€ 150,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 495,-

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 528 0811
06 - 82346819

Ma t/m Do: 08.00 - 18.00 uur / Vr: 08.00 - 17.00 uur