Menu Zoeken

Opleiding Associate Degree Accountancy

Officieel HBO-programma met erkend Ad-getuigschrift

PDF aanvragen Direct inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail
Wilt u zich in korte tijd ontwikkelen tot succesvol medewerker accountancy? Dan is deze Associate degree (Ad) de unieke mogelijkheid tot inzicht, verbreding en verdieping. Het programma biedt een interessant aanbod op het gebied van recht, jaarrekeningen en organisatie en management. Daarnaast gaat u in de eerste fase aan de slag met het MBA-diploma van de Nederlandse Associate voor Examinering. Dit is een zeer gewaardeerd diploma dat u mooie kansen op de arbeidsmarkt biedt. Bent u al in het bezit van een MBA-diploma? Dan kunt u korter over deze Ad-opleiding doen. Het programma bevat 120 studiepunten, de helft van de volledige opleiding HBO Bachelor Accountancy. U beschikt daarmee over een erkend Ad-getuigschrift dat precies aansluit bij uw gewenste professionele ontwikkeling. Uit het beroepsprofiel van de AA zijn 2 kerntaken de basis voor het Ad-traject, namelijk de aan assurance verwante samenstelopdracht en de administratieve en fiscale dienstverlening. De Ad'er Accountancy kan als assistent-accountant werkzaam zijn in dezelfde beroepspraktijk onder de verantwoordelijkheid van en aansturing door de AA'er. U kunt het Ad-getuigschrift mogelijk inbrengen in de erkende HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie en de erkende HBO Bachelor Accountancy.

Associate degree

Om het aanbod in het hoger beroepsonderwijs te verbreden en het gat te dichten tussen het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs is gestart met Associate degree-opleidingen. Een Associate degree bevat de helft van het aantal studiepunten van een HBO Bacheloropleiding. Het is vooral bedoeld voor diegenen die geen complete HBO Bacheloropleiding willen volgen, maar een korter HBO-programma. U rondt deze opleiding af met een wettelijke graad, de Associate degree.

Voor wie?

De opleiding Associate Degree Accountancy is bestemd voor medewerkers op een accountantskantoor of administratiekantoor. Maar ook als u een functie heeft als assistent-financieel manager, assistent-controller of administrateur sluit de opleiding hier uitstekend bij aan. Indien u verdere carrière wilt maken in de financiële administratie of accountancy, dan kan het interessant zijn na deze opleiding de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie of HBO Bachelor Accountancy te volgen.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deelnemen aan deze opleiding met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Bent u niet in het bezit van een van deze diploma's en bent u minimaal 21 jaar, dan kunt u instromen op basis van de 21+ regeling. Zie 21+ regeling voor meer informatie.

Aanpak

De Associate Degree Accountancy heeft een doorlooptijd van 2 jaar als u al in het bezit bent van het diploma 'Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)'. De hele studie is ingericht op studeren naast een baan. De modulaire aanpak met aparte examens maakt het mogelijk heel flexibel te studeren.
De docenten dagen u uit steeds de koppeling te maken met uw eigen beroepspraktijk. Dat is erg leerzaam en uitdagend. U zult de docenten in de opleiding erg waarderen. Zij beschikken over ruime ervaring in de beroepspraktijk. In zeer inspirerende bijeenkomsten gaat u aan de slag met opdrachten en cases.
Waar mogelijk koppelt u deze opdrachten direct aan uw eigen werkomgeving. In uw online leeromgeving kunt u de opdrachten opslaan in de vorm van een digitaal portfolio. Zo heeft u een compleet overzicht van al uw praktijkopdrachten bij de hand. U rondt de Associate Degree Accountancy af met een afstudeerfase waarin u een eindopdracht maakt.

Praktische informatie

U kunt de opleiding overdag, op zaterdag en in de avond volgen. In het schema vindt u de ruime mogelijkheden.

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u grotendeels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.

Examentraining

Ter voorbereiding op enkele van de schriftelijke examens kunt u kiezen voor examentrainingen van elk een dagdeel. Hiervoor schrijft u zich apart in via de website: www.mvp.nl. Tijdens deze examentrainingen wordt u uitstekend voorbereid op de afsluitende examens, onder andere door het maken van oefenvragen.

Online leeromgeving

U maakt gebruik van zeer actuele literatuur en beschikt over een uiterst moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, met daarin de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie. Ook biedt de online leeromgeving u de mogelijkheid met uw docent en medestudenten te communiceren.

Programma 120 EC

Tijdens deze Associate degree gaat u aan de slag met de volgende modules:

Propedeuse

 • MBA Kostencalculatie [SE] *11 EC
 • MBA Bedrijfsadministratie [SE] *11 EC
 • MBA Belastingwetgeving [SE] *11 EC
 • MBA Financiering [SE] *10 EC
 • Praktijkdiploma Bestuurlijke informatievoorziening [SE] 10 EC
 • Oriëntatie op de beroepspraktijk [MO] 2 EC
 • Communicatieve vaardigheden [ME] 5 EC

Hoofdfase

 • Cost- en managementaccounting [SE] 10 EC
 • Inleiding recht [SE] 5 EC
 • Jaarrekening [SE] 14 EC
 • Organisatie en management [SE] 6 EC
 • AA Audit & assurance I [SE] *8 EC
 • Afstuderen en Praktijkprogramma [PF] 17 EC

* De bijeenkomsten van deze modules worden mogelijk op een andere dag/avond verzorgd.

Examens

De examens zijn een combinatie van praktijkgerichte schriftelijke examens [SE], een moduleopdracht [MO], een mondeling examen [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het schema ziet u hoe ieder onderdeel wordt afgerond. Uiteraard wordt u hierover tijdens uw opleiding per onderdeel nader geïnformeerd. Enkele van de schriftelijke examens binnen de opleiding worden afgenomen door NGO/ENS en VAAC. De kosten voor de examens bij NGO/ENS betaalt u rechtstreeks. Wilt u ook de diploma's Moderne Bedrijfsadministrate (MBA) en Praktijkdiploma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) halen bij de Nederlandse Associatie voor Examinering? Met deze opleiding bent u daar uitstekend op voorbereid. U kunt zich hier zelf separaat voor aanmelden.

Officieel diploma

Deze Associate degree-opleiding is geaccrediteerd door de NVAO. U behaalt na afronding van deze opleiding het officiële getuigschrift 'Associate Degree Accountancy' van Hogeschool Markus Verbeek Praehep. U mag met dit diploma de graad Associate degree (Ad) voeren. Hogeschool Markus Verbeek Praehep is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij MVP kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
MVP is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2015 E-learning N.v.t. E-learning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Dag Donderdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Dag Woensdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Zaterdag Zaterdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Zaterdag Zaterdag Den Haag

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Dag Donderdag Den Haag

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Avond Maandag Den Haag

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Avond Maandag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Zaterdag Zaterdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Dag Vrijdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Zaterdag Zaterdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Dag Donderdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Avond Maandag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Zaterdag Zaterdag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Dag Vrijdag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Avond Maandag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Avond Dinsdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Avond Donderdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 Zaterdag Zaterdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2016 E-learning N.v.t. E-learning

Houd mij op de hoogte

Aanhef:

Kosten

Cursusgeld: € 7.990,-
Studiemateriaal: € 1.315,-
Examenkosten: € 1.300,-
Afstuderen: € 600,-
Overige examens: zie www.hbospd.nl en www.vaac.nl.
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 15 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Arrangementen

We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen van maandag tot en met zaterdag. Deze bestaan uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaalt u € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaalt u € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijgt u onbeperkt koffie en thee. In het geval van trainingen, Masterclasses, Masterprogramma’s en volledige Masteropleidingen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. 

Reprorechten, hand-outs en trainingsmateriaal

Bij alle opleidingen brengt Markus Verbeek Praehep de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. U betaalt meestal eenmalig € 15,- (excl. btw). Volgt u een vaardigheidstraining? Dan betaalt u eenmalig € 30,- (excl. btw) voor het studiemateriaal en eventueel extra kosten voor de aanvullende literatuur.

Btw

Alle genoemde kosten zijn exclusief btw. Voor alle opleidingen en trainingen brengen wij 21% btw in rekening. Dit geldt niet voor de opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Master­opleidingen. Deze wettelijk erkende opleidingen zijn vrijgesteld van btw. Kan uw organisatie geen btw terugvorderen? Dan bieden wij de voordelige mogelijkheid uw opleiding of training vrij van btw te factureren. U betaalt dan het bedrag exclusief btw, plus 10% opslag. Dit is aanzienlijk minder dan het totaalbedrag inclusief btw.

Bent u particulier en betaalt u uw opleiding zelf? Dan hoeft u voor geen van de opleidingen btw te betalen. Voor trainingen betaalt u wel 21% btw. Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangements­kosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

 035 5 280 811

Ma t/m Do: 08:30 - 18:00
Vr: 08:30 - 17:00


Liever op uw gemak ons
aanbod bekijken?

De nieuwe studiegids voor financiële professionals met opleidingen op alle niveaus.

Studiegids aanvragen