Module Levensverzekeringswiskunde

Onderdeel van de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie - 3 maanden

Bekijk kosten Zie kostenoverzicht
PDF aanvragenDirect inschrijven035 - 760 48 50 06 82 34 68 19

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vrij: 08:00 - 17:00 uur

Algemeen

Het doel van deze module is de grondbeginselen van levensverzekerings­wiskunde duidelijk te maken. Centraal staan berekeningsgrondslagen voor lijfrente en pensioenverzekeringen. Na het volgen van deze module kun je de belangrijkste kapitaal- en risicoverzekeringen herkennen en premies en verwachte uitkeringen berekenen. Bij de controle van de jaarrekening moet nagegaan worden of voor de toegekende pensioen­rechten voldoende voorzieningen op de balans zijn opgenomen. Deze module kan mogelijk worden ingebracht in de HBO Bachelor­opleiding SPD Bedrijfsadministratie.

Houd er rekening mee dat deze module wordt aangeboden in het kader van de overstapregeling SPD Bedrijfsadministratie en aanverwante opleidingen. Dit betekent dat de opleiding alleen gevolgd kan worden wanneer je voor september 2017 bent gestart met de opleiding waar deze module onderdeel van is.

Programma

Programma

  • Kapitaalverzekering
  • Risicoverzekering
  • Sterftekansen
  • Premie en uitkering

Examen

Extern digitaal examen via de VAAC.

Planning

Opleidingsvarianten

De module duurt 3 maanden. De module wordt in een avond­variant aangeboden. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze module ook volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Opleidingsdata en locaties (inschrijven is mogelijk voor al deze momenten)

Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld: € 490,-
Studiemateriaal: € 52,-
Examenkosten: zie www.vaac.nl
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze module ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Kosten

Cursusgeld: € 490,-
Studiemateriaal: € 52,-
Examenkosten: zie www.vaac.nl
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze module ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onderdeel van

Open Dag

Wil je meer weten over de werkwijze van Markus Verbeek Praehep of wil je persoonlijk studieadvies? Meld je dan aan voor een van onze open dagen in Utrecht of Amsterdam en kom in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren