Sprekers
Sprekers

Barbara Baarsma

Barbara Baarsma

Barbara Baarsma is hoogleraar Toegepaste Economie aan de UvA, voorzitter van de Bankraad van DNB en lid van het Nederlands Comite voor Ondernemerschap.

Van april 2016 tot maart 2023 werkte zij bij Rabobank. De laatste 2 jaar als ceo van de Rabo Carbon Bank. Van begin 2019 tot begin 2021 was Barbara directievoorzitter Rabobank Amsterdam. Deze bank fungeert tevens als knooppunt voor gespecialiseerde taken voor alle vestigingen van de Rabobank in de Metropoolregio Amsterdam. Zij was tot eind 2018 directeur Kennisontwikkeling bij Rabobank. Van 2012 tot en juli 2019 was Barbara Kroonlid bij de SER. Ook was zij lid van de Monitoringcommissie Corporate Governance en vervult zij diverse andere nevenfuncties.

Voor haar overstap naar Rabobank was zij directeur van SEO Economisch Onderzoek en vervulde zij verschillende toezichthoudende functies. Tot aan haar overstap was zij lid van de Raad van Commissarissen van Loyalis NV, Espria en Aon Groep Nederland bv, lid van het bestuur van de Stichting Preferente Aandelen Kas Bank en lid van de Advisory Board Responsible Investment bij PGGM. Daarvoor was zij commissaris/intern toezichthouder bij Woonzorg, St. Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis, BNN, en lid van de audit committee van FNV Bondgenoten.

Terug