Precies!

Het is al weer bijna 4 jaar geleden dat Markus Verbeek Praehep onderdeel werd van NCOI Groep. Als specialistisch label voor financiële professionals is de hogeschool een uitermate waardevolle toevoeging aan de Groep. Net als bij zoveel fusies en overnames kwam de organisatie terecht in een turbulente periode van integratie, afstemming van systemen en regelgeving, nieuwe interne samenwerkingen en nieuwe processen. Nu, na 4 jaar, is het fijn om te zien dat de raderen weer nagenoeg net zo soepel lopen als voorheen. De tevredenheidscijfers zijn weer op het 'ouderwetse' niveau met een gemiddelde van 8,3 en iedereen kan zich weer focussen op de core business: 'het versterken van de Nederlands arbeidsmarkt voor financieel professionals'.

Er zijn (digitale) boekenkasten vol over dit thema geschreven met vele theorieën over het managen van deze veranderingen, maar het hele proces zelf met je collega's doorleven geeft toch een extra dimensie aan het geheel. Een theorie is mooi, maar de factor 'mens' bepaalt uiteindelijk hoe een organisatie door zo'n lastige periode heen komt. Het is geweldig om te zien dat alle collega's zonder uitzondering de absolute wil hebben om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het is mooi om te constateren dat zoveel klanten door middel van hun adviezen bij evaluaties en tijdens bedrijfsbezoeken een hele constructieve bijdrage hebben geleverd aan het proces.

Zoals we al vaker hebben aangegeven vinden er ook grote veranderingen plaats in de omgevingsfactoren voor financieel professionals die tot nieuwe uitdagingen leiden:

  • Het is inmiddels duidelijk dat financials zich zullen moeten bemoeien met 'big data en business intelligence';
  • Accountants hebben te maken gekregen met nieuwe landelijk vastgelegde eindtermen en een veranderde opleidingsstructuur;
  • Parallel hieraan heeft een soortgelijke wijziging plaatsgevonden bij de SPD en aan SPD gerelateerde opleidingen.
  • En tot slot heeft het Register voor Belastingadviseurs besloten om hun opleidingsstructuur aan te passen aan de toekomstige eisen voor financials.

Of je nu werkgever of werknemer/student bent, al die veranderingen leiden soms tot verwarring. Soms zijn ze ook ingewikkeld. We helpen je graag op weg om duidelijkheid te scheppen in de veranderende omgeving. Aarzel niet om ons te bellen, te mailen, de chat of de website te gebruiken, lid te worden van de LinkedIn-groep Markus Verbeek Praehep of ons te vragen om je werkgever te bezoeken. We helpen je graag op weg.

Met vriendelijke groet,

Frank Bakker

Directeur Markus Verbeek Praehep

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur