Bekijk:
Thema's

Kwaliteit samengestelde jaarrekening door RAA staat niet ter discussie

Register Administratie Adviseurs (RAA’s) die werkzaam zijn op een administratiekantoor, zijn opgeleid om volgens hoge kwaliteitsstandaarden samenstelwerkzaamheden uit te voeren. Standaard 4410 uit de Nadere voorschriften controle- en overige standaarden (NV COS) van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is op samenstelwerkzaamheden binnen administratiekantoren niet van toepassing. Toch wordt de RAA’s in opleiding wel geleerd om deze standaard in hun werkzaamheden toe te passen.

Frank Bakker, directeur Markus Verbeek Praehep en bestuurslid van de SRFA, zegt het als volgt: ”Veel RAA’s zijn werkzaam op accountantskantoren of op administratiekantoren die samenwerken met accountantskantoren. Het is belangrijk dat onze studenten in de opleiding leren om volgens hoge kwaliteitsstandaarden samenstelwerkzaamheden uit te voeren. Standaard 4410 borgt een kwalitatief hoogwaardige aanpak. Ook als een RAA op een administratiekantoor werkt waar deze standaard niet formeel wordt gebruikt, is het toch belangrijk dat de RAA heeft geleerd om de kwaliteitsaspecten uit deze standaard zoveel mogelijk toe te passen.

Door regelgeving van accountants op te nemen in de opleiding tot RAA kan de RAA optreden als serieuze gesprekspartner voor de accountant en kan hij ook werken met de werkprogramma’s die bestemd zijn voor accountants in de samenstelpraktijk.
 

Over de SRFA

De Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA) is een onafhankelijke stichting, waar gedegen opgeleide fiscalisten en financieel professionals zich kunnen laten registreren. Bijvoorbeeld in het Register Administratie Adviseur (RAA). Met deze registratie laat je zien de vereiste kennis in huis te hebben en de ontwikkelingen in je vakgebied continu bij te houden. Wil je meer weten over de SRFA en de verschillende registers? Kijk dan op www.srfa.nl.

Bron: SRFA.nl

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur